Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Sutra opet pljuskovi i grmljavina, evo kada se vraća vrućina

Kiša u Zagrebu
Foto: Filip Kos/PIXSELL
01.08.2019.
u 20:36

Pljuskova i grmljavine bit će i tijekom petka, već prijepodne u zapadnim krajevima unutrašnjosti, zatim i u istočnim, a poslijepodne i osobito navečer i na većem dijelu Jadranu, osim na jugu, gdje su nestabilnosti vjerojatnije tek u noći na subotu

Pljuskovi i grmljavina neće nas zaobići niti sutra. Najavljuje tako HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Pljuskova i grmljavine bit će i tijekom petka, već prijepodne u zapadnim krajevima unutrašnjosti, zatim i u istočnim, a poslijepodne i osobito navečer i na većem dijelu Jadranu, osim na jugu, gdje su nestabilnosti vjerojatnije tek u noći na subotu. Tijekom petka je i vrlo velika vjerojatnost za mjestimična olujna nevremena i tuču, a na Jadranu su ponovno moguće i pijavice, piše HRT.

Tijekom produljenoga vikenda i u nastavku prvog dijela novoga tjedna prevladavat će suho i sunčano, ali u unutrašnjosti uz mogućnost ponekog poslijepodnevnog pljuska, uglavnom u gorju.

– Na istoku Hrvatske prijepodne još uglavnom suho te barem djelomice sunčano. Poslijepodne sve više oblaka i sve češća kiša i pljuskovi. Mjestimice će biti i izraženiji, a glavnina će pasti u noći na subotu. Prema večeri će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Pljuskova i grmljavine u središnjoj Hrvatskoj bit će već ponegdje i prijepodne. Poslijepodne i navečer će uz prevladavajuće oblačno vrijeme kiša ponegdje biti i obilnija, a lokalno je moguća i tuča. Uz slab i umjeren sjeveroistočni vjetar danju manje toplo, posebice na sjeverozapadu – najavljuje meteorologinja Tanja Renko.

Visoke temperature očekuju se od sredine idućega tjedna. .

– Vrućina će izostati cijelog produženog vikenda u većini kopnenih krajeva, izuzev u unutrašnjosti Dalmacije. A tijekom subote će se i vrijeme postupno smirivati, no obilnijih će pljuskova još biti na istoku. Od  nedjelje većinom sunčano uz tek tu i tamo poneki kratkotrajan popodnevni pljusak, i to uglavnom u gorju. Prema sredini tjedna ponovno će posvuda biti vruće – najavljuje meteorologinja.

Komentara 1

TH
thu
21:14 01.08.2019.

Super baš se veselim, ovo mi vrijeme odgovara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije