Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže promjena

Jaka oluja iznenadila Istru i Kvarner: U samo dva sata više od 8.000 munja

vrijeme
PIXSELL
27.07.2019.
u 09:14

U većini će Hrvatske vjerojatno najviše nestabilnosti, i za mnoge najnepovoljnije vrijeme, biti u nedjelju i ponedjeljak, kada će u mnogim mjestima u samo nekoliko sati pasti obilna kiša, pa su, između ostalih, moguće i nevolje u prometu

Nakon niza pretežno suhih, sunčanih i iznadprosječno toplih dana, uglavnom i vrućih, i to u dijelu Hrvatske kao rijetko kada u ovom dijelu srpnja, u petak je počelo nestabilno razdoblje, koje će se nastaviti i u sljedećem tjednu. Stoga smo već imali, i imat ćemo još češće i žešće - ne samo pljuskove i grmljavinu, nego i mjestimična olujna nevremena, pa i s tučom, piše HRT

U većini će Hrvatske vjerojatno najviše nestabilnosti, i za mnoge najnepovoljnije vrijeme, biti u nedjelju i ponedjeljak, kada će u mnogim mjestima u samo nekoliko sati pasti obilna kiša, pa su, između ostalih, moguće i nevolje u prometu. 

Prema prognozi DHMZ-a danas će u većini krajeva prevladavati sunčano i vruće. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti još prijepodne će biti umjerene naoblake, mjestimice i uz malo kiše. Poslijepodne nestabilno pa su uz pojačani razvoj oblaka u većem dijelu zemlje mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom, a ponegdje mogu biti izraženiji. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, uz lokalne nestabilnosti prolazno pojačan, a na Jadranu umjereno i ponegdje jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 34 °C. U nedjelju će pak biti pretežno oblačno i nestabilno uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborina će mjestimice biti obilna, a lokalno su moguća i grmljavinska nevremena, osobito na Jadranu. Najviša dnevna temperatura između 26 i 31 °C.

Silovit neverin kojeg glavnina prognostičkih modela nije predvidjela noćas je iznenadio cijelu Istru i Kvarner. Zabilježena je obilna kiša, olujan nalet vjetra, ali i više od 8000 munja u samo 2 sata, piše Istramet.

 U Umagu i Novigradu čak 32 mm, porečke postaje zabilježile su do 15 mm, isto koliko i one na Motovunštini. U centru Pule palo je 13 mm. Temperature zraka snizile su se za oko 5 °C, stoga je noć puno ugodnija u odnosu na protekle dane, iako je DHMZ putem Meteoalarma izdao narančasto upozorenje zbog vrlo tople noći.

Ključne riječi

Komentara 10

TH
thu
10:19 27.07.2019.

Opet armagedon...

AI
airbender
10:43 27.07.2019.

ah kakva drama, to je tek početak! bježte ljudi i tresite se od straha, ali ne zaboravite prije toga kliknuti na clanak ;)

ZA
zagi101
11:36 27.07.2019.

fakat ga mediji napuhavaju sa katastrofičnim prognozama, pola od toga se može baciti u vodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije