Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leti, leti...

Sudski sporovi i nedostatak novca koče otvaranje zračne luke

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 04.09.09., Pribislavec, Hrvatska- Zavrsen problem s Pribislavcom, sva djeca idu u skolu. Ivica Perhoc, medjimurski zupan. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja VLM/Pixsell'
'Vjeran Zganec-Rogulja VLM/Pixsel'
04.06.2011.
u 12:34

U Aeroklubu bi voljeli da se sadašnje sportsko letjelište prenamjeni u zračnu luku s 1200 do 1800 metara asfaltirane piste široke 35 metara

 

 

ČAKOVEC - Zbog sve većih financijskih problema, Međimurska županija želi se riješiti udjela u tvrtkama u kojima je suvlasnik. Zasad se spominju Mesap iz Nedelišća, Zračna luka Međimurje u Pribislavcu i Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu. Zračna luka prije dvije godine imala je gotovo milijun kuna prihoda, a lani svega tisuću. Troškovi održavanja su veći, pa je 2010. godina završila sa 7200 kuna gubitka. No, veći su problem obveze za plaće obračunate 2003. godine i preuzete bilancom, te porezi. U tvrtci obveze za plaće osporavaju, pa se vodi sudski postupak. Zračna luka spori se i s bivšim direktorom koji traži 330.400 kuna za zaostale plaće od 5. lipnja 2004. do 5. rujna 2006. godine. Nakon nekoliko održanih ročišta na Općinskom sudu u Čakovcu, u tijeku je pokušaj nagodbe. - Pokrenut je kazneni postupak protiv bivšeg direktora, ali dosad nije sazvano ni jedno ročište - napomenuo je u izvješću sadašnji direktor Vjeran Vrbanec. Zračna luka ostala je bez prihoda od obrane od tuče zrakoplovima koja je naprasno ukinuta, a izostali su i prihodi od prodaje zemljišta. Uz sudske sporove, problemi su i nepostojanje dugoročnog koncepta razvoja zračnog pristaništa te izvora financiranja otkupa zemljišta koji je glavi preduvjet za obavljanje djelatnosti za koje je tvrtka registrirana. Još nisu do kraja ni utvrđeni odnosi s operaterom, Aeroklubom Međimurje, kao ni s općinom Pribislavec koja je vlasnik najvećeg dijela aerodromskog zemljišta. U Aeroklubu bi voljeli da se sadašnje sportsko letjelište u Pribislavcu prenamjeni u zračnu luku kategorije 3 C, s 1200 do 1800 metara asfaltirane piste široke 35 metara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije