Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tučnjava u Martićevoj: Otkrivaju se novi detalji o sukobu I. Bišćana i D. Zrne

Sud: Taksista puni mediji, a nama ne može dati izjavu

bišćan
Foto: Luka Klun/Pixsell, Sanjin Strukić/Pixsell
1/2
02.02.2010.
u 19:54

Dinamo bi hitno morao drastično kazniti Bišćana. No, oni kažnjavaju samo za banalno kršenje pravilnika, kao Mandžukića za kartone.

Taksist Drago Zrno (58) prvookrivljeni je u postupku na zagrebačkome Prekršajnom sudu zbog tučnjave s Dinamovim nogometašem Igorom Bišćanom (31). Jučer je još bio u bolnici zbog lakših tjelesnih ozljeda koje je zadobio u sukobu s nogometašem. Svoju verziju trebao bi iznijeti uskoro i dežurnom prekršajnom sucu. Prema jučerašnjim neslužbenim informacijama, Bišćan je sucu priznao napad, a koliko je za sada poznato, prvi je udario taksist, a nogometaš mu je odmah uzvratio. Bišćan je uhićen, prenoćio je na policiji, a ujutro je odveden na ispitivanje. Tijekom prekršajnog postupka utvrđivat će se koliko je dugo Bišćan ostavio automobil na parkiralištu za taksije, što je iznerviralo taksista. Prema dosadašnjim informacijama, bilo je to kraće vrijeme.

>>Pretučeni taksist: Bišćan mi je glavom razbio nos i arkadu

Ponašanje za osudu

Taksistova priča koju je ispričao medijima, doznajemo na sudu, drukčija je od opisa događaja u spisu.

– Zanimljivo je da čovjek očito nije sposoban za ispitivanje na sudu, dok je sposoban za davanje izjava medijima – komentirali su neslužbeno.

Bio Bišćan izazvan ili ne, njegov “glavomet” na taksistovu licu za svaku je osudu. Zar se tako na ulici ponaša Dinamov kapetan, dečko s kojim bi se klinci trebali poistovjećivati? Ne iznenađuje, međutim, što Dinamo o ovom slučaju šuti, jer se Bišćan nije ogriješio o klupski pravilnik. Nije zakasnio na trening, nije uvrijedio trenera ili suigrača, niti dobio glupi crveni karton.

To su, naime, stvari za koje u Dinamu kažnjavaju po hitnom postupku, pa je tako Mandžukić kažnjen sa 100.000 eura zato što je "pocrvenio" u Salzburgu i kompromitirao Dinamove izglede za plasman u Ligu prvaka. Ali, kada kapetan plavih usred Zagreba premlati čovjeka da ga vlastita obitelj ne prepozna, u Dinamu to ne smatraju grijehom.

Slijedi mu – pohvala

Isto su reagirali i kada je Dino Drpić u listopadu 2008. godine vrijeđao policajce i prenoćio u zatvoru. Klub ga nije kaznio. Ali su ga zato potjerali tek kad se istresao na ekonoma Livija.

A kako to rade u pravom klubu kad im se igrač ponaša poput Bišćana? Kapetan Tottenhama Ledley King potukao se pijan prošloga proljeća pred noćnim klubom u Londonu i klub ga je odmah kaznio sa 200.000 eura. Bez pitanja je li bilo u samoobrani...

Kakva sankcija u klubu čeka Bišćana? Najvjerojatnije trenerova pohvala za zalaganje na pripremama, možda i novi, još bolji ugovor. Jer, što su podljevi Drage Zrne u usporedbi s bolovima koje Igor trpi zbog načetog trbušnog zida...

Napadi poznatih: Osim sportaša, nasilni su bili i glumac, pjevač, odvjetnik...

26. prosinca 2009.

Anto Nobilo pljusnuo mladića (15) na Zelenom valu. Mladići su prosvjedovali igrajući nogomet na ulici jer im je zatvoreno igralište koje su sami napravili. Mladići su u središtu  Zagreba kontejnerima zagradili prometnicu. U jednom trenutku tim dijelom prolazio je odvjetnik Nobilo te tijekom rasprave pljusnuo jednog od mladića.

4. studeni 2007.

Siniša Vuco ispljuskao suprugu. Žena je prijavila policiji kako ju je suprug ispljuskao nakon što se vratila kući oko četiri sata ujutro. Tada su, kako je ispričala novinarima, već dva mjeseca odvojeno živjeli.

21. travnja 2004.

Rene Bitorajac slomio ruku djelatniku Zagrebparkinga bejzbolskom palicom. Bitorajcu je zbog toga izrečena uvjetna kazna od godinu dana. Sukob je izbio jer je Bitorajac automobilom zamalo okrznuo zaposlenika koji je potom počeo udarati po Bitorajčevu autu.

30. travnja 2003.

Zdravko Mamić i Miljenko Mesić potukli su se u uredu tadašnje gradonačelnice. Mamiću se sudilo zbog prijetnje, ali je nastupila zastara.

22. rujna 1997.

Josip Vranković nogom je u lice udario novinara Sportskih novosti u jednom splitskom kafiću. Vranković je osuđen zbog nanošenja lakše ozljede. Bio je trener Cibone, a danas je izbornik košarkaške reprezentacije.

Ključne riječi

Komentara 62

JA
jarac
20:20 02.02.2010.

Gospodo. Kako Dinamo da kazni Bišćana? Pa bišćan je napravio ono što je mamić napravio masu puta pa nikada nije kažnjen, istukao je čovjeka u javnim prostorijama pred svjedocima. I? ništa,pa je istukao policajca. I? ništa, Bišćan je nokatirao taksistata još ga izudarao dok je ležao na podu. I? Živjela zastara!

OB
-obrisani-
20:34 02.02.2010.

Zašto suci misle da moraju imati ekskluzivu?

KO
konkord
01:30 03.02.2010.

Da nije ovaj Drago Zrno iz Bosne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije