Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iza rešetaka

Odluka o Todorićevim žalbama u srijedu

Ivica Todorić nakon presude u Londonu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
Autori: Hina, Vecernji list
13.11.2018.
u 11:58

Todoriću je prošlog tjedna određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda sutra bi trebalo odlučivati o žalbama podnesenim na prošlotjedno rješenje suca istrage o određivanju istražnog zatvora bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu sudac Krešimir Devčić rekao je kako su tijekom dana u ponedjeljak stigle još dvije žalbe u slučaju Todorić, jedna od DORH-a, a druga od njegove obrane, javlja N1.

"Te žalbe su prije pola sata proslijeđene vijeću", rekao je Devčić. 

Izvanraspravno vijeće će, prema njegovim riječima, zasjedati u srijedu i donijeti odluku o žalbama: Dvjema koje su stigle u ponedjeljak, i trećoj, koju je Todorićeva obrana uložila na odluku od prije godinu dana. 

"Ne mogu znati hoće li odlučivanje o svim žalbama biti objedinjeno ili će se odlučivati o svakoj žalbi zasebno", kaže Devčić. 

Na pitanje kad će javnost znati kakva je odluka vijeća, kaže: "Prekosutra, u četvrtak. Odluka se mora napisati, otpremiti strankama i nakon toga se objavljuje."

"Ako žalba bude odbijena, obrana ima mogućnosti sukladno zakonu", kaže Devčić.

Također, Ivica Todorić će u srijedu u podne dati izjavu tužiteljstvu

Prošlog tjedna sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburić odredio je Todoriću jednomjesečni istražni zatvor po novoj zakonskoj osnovi - zbog opasnosti od bijega, a ukinuo mu je ranije određeni razlog za istražni zatvor - opasnost od utjecaja na svjedoke.

''Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrditi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu'', kazala je Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković u ponedjeljak.

Pogledajte video izjava Todorićevih odvjetnika nakon odluke o jednomjesečnom istražnom zatvoru

Komentara 9

AB
abendblatt
15:57 13.11.2018.

Tuziteljstvo ima valjane i vjerodostojne dokaze o privrednom kriminalcu Todoricu,sto se ceka??? Podignite odmah optuznicu protiv pocinitelja i njegovoh pomagaca- suradnika,sve ih strpati u zatvor do pravomocne presude.

RI
rimac444
20:47 13.11.2018.

Odakle novci kriminalcu da plaća udbaške odvjetnike, mafijaški klan da živi na visokoj nozi, a govorio je da ništa nema, na računu je ostavio 6 kuna. Treba hitno zatvoriti suprugu, sinove i sve koji i dalje žive bahato sa opljačkanimim novcem i sprdavaju se sa hrvatskim institucijama i hrvatskim narodom.

RI
rightside
13:13 13.11.2018.

a pitajte "postenjaka" zasto ne smije objavit imena "darovanih" iz svoje crne knjige za koju tvrdi da ju ima??mozda su mu zabranili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije