Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša županica

Suđenje Marini Lovrić Merzel ipak nije počelo, USKOK zatražio odgodu

Zagreb: Marina Lovrić Merzel u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
27.04.2018.
u 09:23

USKOK je zatražio odgodu dok Vrhovni sud ne odluči o njihovom zahtjevu za zaštitu zakonitosti

Iako se očekivalo da će danas na zagrebačkom Županijskom sudu početi suđenje Marini Lovrić Merzel, bivšoj SDP-ovoj županici, to se nije dogodilo. Na pripremnom ročištu USKOK je zatražio odgodu dok Vrhovni sud ne odluči o njihovom zahtjevu za zaštitu zakonitosti.

Sudac Ivan Turudić tom je zahtjevu udovoljio, no kasnije je kazao da tužiteljstvo nije fer jer nisu sud unaprijed obavijestili da će tražiti odgodu rasprave. S njegovim stavom slaže se i obrana Marine Lovrić Merzel.

U ovom predmetu prijepor je nastao zbog nagodbe koju je tužiteljstvo sklopilo sa Željkom Žužićem, koji je optužen da je Marini Lovrić Merzel dao 100.000 eura mita. Žužić je to priznao i nagodio se s USKOK-om, koji prema nagodbi za njega traži uvjetnu kaznu. S visinom te kazne sudac Turudić se ne slaže te je nagodbu u tri navrata odbio. Zbog svega toga USKOK je tražio njegovo izuzeće, koje je odbijeno.

Isto tako, USKOK je već ranije bio postavio zahtjev za zaštitu zakonitosti koju je Vrhovni sud riješio u njihovu korist. Kakva će odluka Vrhovnog suda biti sada, tek se treba vidjeti, kao što se treba vidjeti i koliko će Vrhovnom sudu trebati da o tome odluči. Kako je kazao Turudić, zadnji put su o tome odlučivali oko godinu dana.

Zagreb: Marina Lovrić Merzel u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište
1/12

Komentara 5

GR
grodar
10:08 27.04.2018.

Ja mislio ova već pustila korjenje u zatvoru

BA
barbika1
10:46 27.04.2018.

Hapsite tu spodobu

OB
ObrenM
18:05 27.04.2018.

Ta nam u Saboru kroji pravdu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije