Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stubbs zbog komentara o Bozanićevoj bolesti podnio ostavku

Znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, Zagreb, dr. sc. Paul Stubbs, danas je podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj
10. kolovoza 2017. u 11:30 69 komentara 26684 prikaza
Bozanić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, Zagreb, dr. sc. Paul Stubbs, danas je podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Josip Bozanić ZAVRŠIO U BOLNICI Neumjesni komentari Antifašističkog vjesnika i SDP-ovca Tomića na vijest o Bozaniću

"Dr. Stubbs je javno izrazio duboko žaljenje zbog komentara iznesenog na društvenoj mreži o kardinalu Josipu Bozaniću. Taj je komentar nespojiv s funkcijom i dužnostima člana Nacionalnog vijeća te stoga dr. Stubbs podnosi ostavku na članstvo u navedenom tijelu.

Ekonomski institut, Zagreb osuđuje svaki vid komunikacije koji se može okarakterizirati kao vrijeđanje i omalovažavanje drugih osoba i institucija, govor mržnje, poticanje na nasilje i diskriminaciju te se ovim putem ograđuje od istupa dr. Stubbsa. Ekonomski institut, Zagreb svaki takav istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu", napisali su u priopćenju iz Ekonomskog instituta

Stubbs je u ponedjeljak napisao ispriku zbog uvrede koju je prošlog četvrtka objavio na svom Facebook profilu.

Isprika | Autor : Facebook Foto: Facebook

“U četvrtak sam na svojem Facebook profilu objavio sadržaj koji je izazvao dosta pažnje. Bezrezervno se ispričavam za komentar koji je u potpunosti neprihvatljiv. Iako radilo o impulzivnoj i trenutnoj reakciji, komentar je netolerantan i svatko ga ima pravo osuditi.

Izuzetno je važno održavati kulturu dijaloga među ljudima različitih mišljenja. Moj je komentar prešao svaku granicu u održavanju kulture dijaloga i mogu samo tražiti oprost. U potpunosti prihvaćam svoju grešku i više nikad neću takvo što napraviti., napisao je Stubbs u ponedjeljak na Facebooku. 

Ostavka Paul Stubbsa dolazi nakon što je udruga Vigilare prva javno istupila otvorenim pismom u kojem su zatražili od ministrice obrazovanja Blaženke Divjak da se "javno ogradi od tog skandaloznog i zastrašujućeg istupa i opozove g. Stubbsa iz članstva Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj".

kardinal Josip Bozanić Ostao u Zagrebu Kardinal Bozanić iznenada završio na pretragama u bolnici Josip Bozanić upozorenje Bozanić: Ne smijemo iseljavanje iz Hrvatske promatrati skrštenih ruku Hrvoje Marušić Stranka se ograđuje HDZ osudio Marušićev govor mržnje

VIP izdvaja za Vas

  • opcija:

    Nekom poželjeti smrt u bolesti je neumjestan komentar?? I ovakvi likovi bi trebali biti nosioci razvoja hrvatske i naravno kurikuluma i sl... sramota!!!!! Pozivanje na smrt zaslužuje malo teže sankcije!!!

  • senkop:

    Podnio je ostakvu na članstvo u vijeću, ali ostaje zaposlenik u javnom sektoru? Odmah otkaz i izgon iz Hrvatske, katapultom. Pa pogledajte ga na što liči, Šorošev parazit koji samo troži zrak.

  • Shariel Aron:

    Vrijeme je da se dr.sc.Paul Stubbs vrati kući u Englesku i neka mu je sretan put.