Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neumjesno

Stubbs zbog komentara o Bozanićevoj bolesti podnio ostavku

Bozanić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
10.08.2017.
u 11:30

Znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, Zagreb, dr. sc. Paul Stubbs, danas je podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj

Znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, Zagreb, dr. sc. Paul Stubbs, danas je podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

"Dr. Stubbs je javno izrazio duboko žaljenje zbog komentara iznesenog na društvenoj mreži o kardinalu Josipu Bozaniću. Taj je komentar nespojiv s funkcijom i dužnostima člana Nacionalnog vijeća te stoga dr. Stubbs podnosi ostavku na članstvo u navedenom tijelu.

Ekonomski institut, Zagreb osuđuje svaki vid komunikacije koji se može okarakterizirati kao vrijeđanje i omalovažavanje drugih osoba i institucija, govor mržnje, poticanje na nasilje i diskriminaciju te se ovim putem ograđuje od istupa dr. Stubbsa. Ekonomski institut, Zagreb svaki takav istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu", napisali su u priopćenju iz Ekonomskog instituta

Stubbs je u ponedjeljak napisao ispriku zbog uvrede koju je prošlog četvrtka objavio na svom Facebook profilu.

Foto: Facebook/ Naš potok

“U četvrtak sam na svojem Facebook profilu objavio sadržaj koji je izazvao dosta pažnje. Bezrezervno se ispričavam za komentar koji je u potpunosti neprihvatljiv. Iako radilo o impulzivnoj i trenutnoj reakciji, komentar je netolerantan i svatko ga ima pravo osuditi.

Izuzetno je važno održavati kulturu dijaloga među ljudima različitih mišljenja. Moj je komentar prešao svaku granicu u održavanju kulture dijaloga i mogu samo tražiti oprost. U potpunosti prihvaćam svoju grešku i više nikad neću takvo što napraviti., napisao je Stubbs u ponedjeljak na Facebooku. 

Ostavka Paul Stubbsa dolazi nakon što je udruga Vigilare prva javno istupila otvorenim pismom u kojem su zatražili od ministrice obrazovanja Blaženke Divjak da se "javno ogradi od tog skandaloznog i zastrašujućeg istupa i opozove g. Stubbsa iz članstva Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj".

Komentara 69

OP
opcija
11:36 10.08.2017.

Nekom poželjeti smrt u bolesti je neumjestan komentar?? I ovakvi likovi bi trebali biti nosioci razvoja hrvatske i naravno kurikuluma i sl... sramota!!!!! Pozivanje na smrt zaslužuje malo teže sankcije!!!

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
11:35 10.08.2017.

Podnio je ostakvu na članstvo u vijeću, ali ostaje zaposlenik u javnom sektoru? Odmah otkaz i izgon iz Hrvatske, katapultom. Pa pogledajte ga na što liči, Šorošev parazit koji samo troži zrak.

SA
Shariel Aron
11:34 10.08.2017.

Vrijeme je da se dr.sc.Paul Stubbs vrati kući u Englesku i neka mu je sretan put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije