Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijene na visokim razinama

Stručnjakinja za nekretnine savjetovala: Treba li sada kupiti stan ili pričekati?

Novogradnja - započelo zaprimanje zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
25.06.2023.
u 22:19

"Sigurno će doći do nekakvog raslojavanja u cijenama između starogradnje i novogradnje", istaknula je Vedrana Likan

Cijene nekretnina u većem dijelu Europske unije počele su padati, no u Hrvatskoj su još uvijek na vrlo visokim razinama. Ipak, da se od početka godine primjećuje određena korekcija, ustvrdila je stručnjakinja za nekretnine Vedrana Likan

"Starogradnja ulazi u realniji segment cijene, dok novogradnja i dalje bilježi visoke cijene s obzirom na razinu raspoloživog dohotka. Ono čemu danas svjedočimo jest da trebamo nove stanove, još novogradnje da bi se iznivelirala ponuda i potražnja, i u najavi zaista jest dolazak novih kvadrata", rekla je Likan za RTL Danas te dodala kako je jedno vrijeme starogradnja bila na istoj razini cijena kao i novogradnja.

VEZANI ČLANCI:

"Građani sigurno čekaju bolje dane i pritisak recesije – koja se nije dogodila. Naravno, informacije koje imamo na tržištu o daljnjem rastu kamatnih stopa sigurno su poruka za kupce da na neki način pričekaju i prate tržište, da vide na koji način će se ono korigirati", kazala je te istaknula kako će na tržište sljedećih nekoliko godina doći novi investitori u stambeni prostor.

"Sigurno će doći do nekakvog raslojavanja u cijenama između starogradnje i novogradnje. Uvijek je pitanje motivacije: zašto kupujemo stan, zbog investicije, egzistencijalnog pitanja i slično. Rekla bih, hajdemo pričekati kraj ove godine da vidimo gdje smo u realitetu u odnosu na Europu, koliko će doći do ublažavanja tog rasta, korekcije i stvaranja razlike između cijene starih kvadrata i novih kvadrata", savjetuje.

VIDEO Paprene cijene na Dolcu: Kila mahuna čak 6 eura, mjerica malina i do 4 eura

 

Komentara 7

VE
vecernji55
23:54 25.06.2023.

Ne razumijem zašto za buduće cijene nekretnina pitate agente za nekretnine? To je isto kao da loto djevojku pitate kojih 7 brojeva će biti izvučeno u sljedećem kolu. Za to valjda trebate pitati ekonomiste, jer cijena nekretnina, kao i drugih dobara, ovisi o puno toga, o čemu agenti za nekretnine znaju, kao baba Manda o kriptovalutama. Agente za nekretnine pitajte koji je najbolji kvart, po kojoj cijeni se stanovi zaista prodaju isl. I na kraju ova stručnjakinj kaže, ajmo pričekati kraj godine. Što da pričekamo, da još poskupi?

Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
09:39 26.06.2023.

Nikada do sada se novogradnja u izgradnji nije reklamirala u dnevnim novinama(sve je bilo prodano puno ranije)...pametnome dosta.

LU
luftbrenzzer
09:00 26.06.2023.

Na cijenu nekretnine utječe mnogo faktora tako da nema govora o realnoj procjeni budućeg kretanja cijena. Već danas možete u ruralnim područjima kupiti kompletno imanje (kuća, gospodarske zgrade, zemljište,,,) za mizernih 15 do 20 tisuća eura, dok istovremeno cijene "kvadrata"ta" u elitnom kvartu već odavno prelazi 10.000 eura. Faktori od utjecaja na cijenu nekretnina su stabilni kao paučina pa je iluzurno pretpostavljati što bi bilo kad bi bilo. Kibi dabi rekao bi Francek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije