Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibenčani ne pamte takav požar

Strašni prizori koji su obišli svijet: Prije točno godinu dana vatra je poharala Zaton i Raslinu

Zaton ostao bez struje, stanovnici na ulicama, a vatra još nije ugašena
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/18
13.07.2023.
u 15:43

Strašan požar na području Zatona i Rasline kod Šibenika planuo je, na današnji dan, prije točno godinu dana, a vatra je danima sijala strah među mještanima. U požaru je izgorjelo 30 kuća, nekoliko automobila, brodica i nekoliko poljoprivrednih strojeva. Štete su se zbrajale mjesecima.

Veliki požar koji je 13. srpnja prošle godine planuo u mjestu Zaton, te se nošen vjetrom, unatoč golemim naporima vatrogasaca da to spriječe, proširio na Rasline, mještani tog područja nisu još zaboravili. Vatra je za sobom ostavila pustoš, a snimke iz zraka obišle su cijeli svijet. 

Izgorjele su kuće, a ljudi su danima strahovali, ne samo za imovinu nego i za vlastiti život. Profesionalni vatrogasci kažu da je vatra bila visoka i do 20 metara. Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić vidio je razne katastrofe, ali to mu je bio, kako je kazao za Šibenik.in, najteži dan u karijeri. 

VEZANI ČLANCI

 

Objasnio je  zašto je vatra tada poharala šibensko zaleđe silinom koju nije moguće zaustaviti. 'Piloti kanadera osjetili su turbulencije, na području Raslina se uopće nije moglo raditi, kao ni na području Zatona. Jak vjetar je svako malo mijenjao smjer. Mi nismo imali jednu, nego 10 fronti požara i svaka je išla u svoju stranu', rekao je.

Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, crnogorica, bjelogorica te poljoprivredne kulture na procijenjenoj površini od 3300 hektara između Vodica, Zatona i Rasline. Snimke i fotografije s tog područja parala se srca, a prizori pustoši koju je za sobom ostavila vatra obišle su svijet. 

GALERIJA Zastrašujući prizori snimljeni iz zraka: Vatra iza sebe ostavila pustoš u Raslini i Zatonu

Zaton ostao bez struje, stanovnici na ulicama, a vatra još nije ugašena
1/21

VIDEO Kanaderi se bore s požarom u Zatonu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije