Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utovar sirove nafte

Stožer za obranu Rafinerije nadzire punionicu: 'Zadržat ćemo naftu u sisačkoj rafineriji'

Rafinerija Sisak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/2
15.01.2017.
u 13:45

Članovi Stožera poručuju da se više ne smije dogoditi već viđeni scenarij s početka listopada prošle godine, kada je kompozicija od 12 cisterni sa 600 tona domaće nafte, pod okriljem noći, tajno napustila Ivaničko Graberje u Moslavini

Blokade odvoza nafte iz sisačke Rafinerije za sada nema, jer nije, još uvijek, izdan nalog za utovar nafte u željezničke cisterne, doznajemo u Stožeru za obranu Rafinerije nafte Sisak.

No, radnici ostaju spremni jer bi ukrcaj nafte mogao početi bilo koji drugi dan. Članovi Stožera, kojem potporu daju radnici rafinerije, ali i brojni Siščani, sve su pripremili za moguću blokadu željezničke pruge na izlazu iz rafinerije.

"Zadržati ćemo naftu u sisačkoj rafineriji, gdje se ona treba i mora prerađivati" – rekao je koordinator Stožera i čelnik sidnikata Nova solidarnost Predrag Sekulić.

INA i MOL su u listopadu prošle obavili probni prijevoz sirove nafte željeznicom, iz Graberja Ivanićkog prema riječkoj Rafineriji. Nakon toga obavljene su i potrebne preinake na punilištu cželjezničkih cisterni u rafineriji, a prosincu su informirali nadležna ministarstva kako će naftu i ubuduće prevoziti za Rijeku. Informacije sindikata i Stožera išle su da je najraniji datum za početak prijevoza 15. siječanj pa su sve pripremili za blokadu pruge i odvoza nafte.

U Stožeru nemaju nikakvih informacija da je INA odustala od planiranog odvoza nafte iz Siska te su i dalje u pripravnosti kako bi odmah mogli reagirati u slučaju ukrcaja nafte u sisačkoj Rafineriji. 
 

Komentara 3

Avatar juricamesko
juricamesko
14:13 15.01.2017.

oni jos niti svjesni nisu da je rafinerija Sisak zatvorena za proizvodnju te da sutra hrvatska vlada otkupi od Mola cijelu Inu napraviti ce isto jer je to naprosto ekonomska logika.jednostavno ua hrvatsko trziste nisu potrebne dvije rafinerije.

RP
rpzagreb
19:19 15.01.2017.

Nitko ne financira gubitke jer naprosto nema nikakve logike. Osim ako se ne radi o našim državnim poduzećima u koje država nemilice ubacuje i troši novac ne bi li svidjela građanima, biračima. Ovdje riječi organizacija, stručnost, racionalnost i profitabilnot a koje su okosnica svakog uspješnog poslovanja ne postoje niti ikoga kod nas zanimaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije