Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na pismo

Stožer: Milorad Pupovac izmišlja protivnika kako bi stvorio privid ugroza srpske manjine

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.04.2014.
u 13:37

Poslije objave anonimnog pisma u kojem se poziva na bojkot srbijanskih proizvoda u Vukovaru, kao i srbijanskih prodavaonica i lokala u gradu dok iz Vukovara ne iziđe ćirilica, priopćenjem za javnost obratio se i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara (SOHV).

Poslije objave anonimnog pisma u kojem se poziva na bojkot srbijanskih proizvoda u Vukovaru, kao i srbijanskih prodavaonica i lokala u gradu dok iz Vukovara ne iziđe ćirilica, priopćenjem za javnost obratio se i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara (SOHV).

– Hrvati u Hrvatskoj mogu slobodno birati svoje zanimanje. Nije kažnjivo biti po zanimanju Srbin, ili kako to predsjednik RH za Pupovca kaže – etnobiznismen.  Međutim, laži i klevete itekako dolaze u sukob sa zakonom, što bi zastupnik u Hrvatskom saboru uvijek trebao izbjegavati. Povrh svega bi trebao štititi svoju čast. Cijela Hrvatska zastala je dok je Pupovac čitao anonimno pismo za saborskom govornicom. Anonimno pismo? Tko ga je napisao? Zlonamjerni bi mogli pomisliti da ga je napisao samom sebi. Tko javno čita desetke prijetećih anonimnih pisama, prijetnji ubojstvom i četničkih poruka u posjedu SOHV-a naslovljenih na Stožer i Tomislava Josića? – navodi se u priopćenju Stožera. Upućuju i na to da anonimno pismo izlazi u javnost baš u trenutku kada se treba voditi rasprava o referendumu. – Pupovac izvlači novi anonimni slučaj izmišljajući protivnika kako bi stvorio privid ugroze srpske manjine. Izmišljeni bojkot srpskih trgovina i proizvoda Pupovac prenosi s izmišljenog Facebook-profila. S obzirom na to da je Pupovac kao saborski zastupnik ovu izmišljotinu, ne čekajući provjeru lansirao, bilo bi poželjno da se slučajem pozabavi policija. Pozivamo MUP da uđe u trag onome tko je otvorio Facebook profil te svojim najavama nekupnje određenih proizvoda toliko uznemirio saborskog zastupnika i hrvatsku javnost, navode iz Stožera.

Komentara 22

LI
Livi
13:55 11.04.2014.

Tko moze garantirati da ovaj pamflet nije kukavicje jaje Pupovca? Zasto bismo mu vjerovali kad je Pupovac osoba koja pripada korpusu kojem nije strano izmisljati cinjenice poput one iz Benkovca kako su Hrvati "klali" nekog Srbina ili cinjenice kako je KOS predvoden Srbima podmetnuo ekploziv pod zagrebacku sinagogu i partizanski spomenik, te nedavno kako je "hdz-ova mladez" u Kistanjama napala toboze neduzne pravoslovne bogoslove, a ispostavilo se da su ti "nevini. bogoslovi" bili "fanovi" srebrenickog krvnika MLADICA. Sve to moze sluziti kao sredstvo specijalnog rata kako bi se Hrvatsku i dalje diskreditiralo. I dok nasi sabornici bez rijeci odslusaju njegovo siktanje, Pupovcu ne smeta sto njegova bratija u Srbiji toliko "vole" Hrvate da im uskracuju i pravo nacionalne manjine (Bunjevcima), a koljace cetnike izjednacavaju s antifasistima.

19
1995josip
14:09 11.04.2014.

Milorad se bori za svoje privilegije i povremeno baci u javnost neki biser o tobožnjoj ugroženosti srba , koji po meni žive bolje nego prije rata . Sada bi Milorad u EU parlament preko sdpeja !

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
14:48 11.04.2014.

Kako smo vidjeli u tužbi za genocid, a kako i znamo iz vlastita iskustva, Srbi u Hrvatskoj su sve samo ne nevina manjina. Tako da bi Pupovcu bolje bilo da se ide kajati u Međugorje nego da drugima drži moralne lekcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije