Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTO JE ADOLF LJUTIT

Što Oliver Hirschbiegel misli o "ljutitim hitlerima"

Hitler
21.01.2010.
u 12:27

Redatelj filma 'Hitler: konačni pad' zadovoljan je što je scena iz njegova filma na bizaran način zaživjela na Youtubeu i čak ističe koje su mu se obrade najviše svidjele.

Kad je njemački redatelj 2004. snimao posebno efektnu scenu svog filma u kojoj Adolf Hitler u svojem bunkeru bjesni kad shvati da je rat izgubljen, nije ni sanjao da će glumačka bravura Bruna Ganza biti iskorištena na Youtubeu i postati pravi kulturološki fenomen u kojem se zapjenjenom Adolfu titlovima pripisuje ljutnja zbog svega i svačega, od poraza Hillary Clinton na izborima za demokratskog predsjedničkog kandidata do ispada Kanyea Westa na dodjeli nagrada VMA kad je upao u riječ Taylor Swift.

- Netko mi pošalje link svaki put kad se pojavi novi "ljutiti Hitler", mislim da sam ih vidio 145! Naravno, moram stišati zvuk kad ih gledam. Često su rečenice toliko smiješne da se naglas smijem pa se tako smijem na scenu koju sam sam snimio! Za redatelja nema većeg komplimenta od toga – kaže Oliver Hirschbiegel, koji je prije filmske karijere zanat pekao na televiziji režirajući brojne epizode serija kao što je "Komesar Rex".

 Kao "ljutite hitlere" koji su mu se posebno svidjeli redatelj izvornika izdvaja onaj kad Hitler doznaje za smrt Michaela Jacksona i onaj kad Hitler ne može dobiti ulaznice za mjuzikl "Billy Elliot". Neki "ljutiti hitleri" izazvali su brojne kontroverze, naročito u Izraelu (kao kad je u veljači 2009. "ljutiti Hitler" bjesnio zbog problema s parkirališnim mjestima u Tel Avivu), ali Hirschbiegel smatra da su takve parodične upotrebe scene Hitlerova bijesa baš u duhu onog što je on svojim djelom htio postići:

 - Smisao filma bio je u tome da se te užasne ljude obori s prijestolja koje ih čini nekakvim demonima, da ih učini stvarnima i da njihova djela vrati u stvarnost. Mislim da je dobro da se to sad smatra dijelom povijesti i koristi u bilo kakvu svrhu koja se ljudima sviđa. A kad bih nekako mogao naplatiti autorska prava za to, bio bih još zadovoljniji.

Komentara 1

OB
-obrisani-
05:40 22.01.2010.

Mnogo ljudi u pozadini “holocausta” su ustvari bili Zidovi ( cit.cionisticki Askenazi Kazari) (prisjetimo se 150,000 u Hitlerovim postrojbama.Pogl.Hitler\'s Jewish Soldiers. The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military. Bryan Mark Rigg Rigg ) .To tvrdi Hennecke Kardel ( Zidov) u svojoj knjizi” Adolf Hitler - Founder of Israel: (Israel in War With Jews) “ Mnogi su USTVARI bili Zidovi, sto je vrlo tesko prihvatiti!Na primjer,nacisticki propagandist JOSEPH GOEBELLS je bio Zidov, kao i ADOLF EICHMANN, kao sto je i HILTER [Frankenberger Schicklegruber] bio djelomicno.Hitlerov osobni doktor Morell je bio Zidov kao i ovi navedeni:Reichsminister Rudolf Hess; the Reichsmarshall Hermann Goreing; Reichmarshal Gregor Strasser, Dr. Josef Goebbels, Alfred Rosenberg, Hans Frank, Heinrich Himmler; the Reichsminister von Ribbentrop ( najbolji prijatelj velikog cioniste Chaim Weizmann-a, von Keudell; komandant Globocnik ( ubojica Zidova); Jordan and Wilhelm Hube; the great SS-Leaders Reinhard Heydrich, Erich von dem Bach-Zelewski i von Keudell II, Hitlreovi bankari i prijatelji Ritter von Strauss ( podpredsjednik NS-Parlamenta); von Stein; the General Field Marshall ,sekretar drzave Milch; podsekretar Gauss; Phillip von Lenhard and Abraham Esau; prekaljeni nacist Hanffstaengel( NSDAP\'s newspaper Cheif of Foreign Department (later on an advisor to President FDR) profesor Haushofer,itd”( Vecina njih su bili clanovi tajne “arijske” Thule udruge). Najprisniji Hitlerov nacisticki(!!!)tajni agent je bio Angel Alcázar De Velasco (spanjolski Zidov !!!!!!!!!!!!!) tvrdi kako je Hitler imao dvojnika cije su tijelo “Rusi” pronasli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije