Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽANA DRAŽBA

Stiže milijardu eura investicija: Susjedi grade devet elektrana za proizvodnju struje iz sunca i vjetra

Danilo: Sve?ano otvaranje vjetroelektrane
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.09.2023.
u 13:55

Jako smo zadovoljni prvom aukcijom u Srbiji, bila je najveća u regiji i to su izvrsni, zreli projekti, kazao je Mateo Colendeni

Srbija će u iduće tri godine s novih 700 megavata energije iz vjetra i sunca udvostručiti svoje kapacitete obnovljive energije. Rezultat je to prve dražbe koju je ta zemlja organizirala za kapacitete obnovljive energije.

Prvim natjecanjem stranih i domaćih investitora započet će gradnja još devet elektrana u Srbiji koje će struju proizvoditi iz vjetra i sunca. 

- Jako smo zadovoljni prvom aukcijom u Srbiji, bila je najveća u regiji i to su izvrsni, zreli projekti. Što se tiče cijena, sigurno je bilo konkurencije, bilo je ponuda ispod projektirane cijene, što je odličan znak - kazao je Mateo Colendeni, regionalni direktor EBRD-a za zapadni Balkan, javlja Poslovni dnevnik.

VEZANI ČLANCI

- Uspješno provedene dražbe su najbolji poziv za druge zainteresirane investitore da iskoriste potencijal koji postoji u Srbiji i budu dio velikog investicijskog ciklusa u području energetike - rekla je Dubravka Đedović Handanović, ministrica rudarstva i energetike.

Više pročitajte OVDJE.

VIDEO Eksplozija plina u Karlovcu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije