Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stalna prijetnja

Stanovnici Begova Razdolja strahuju od divljih zvijeri

smeđi medvjed
11.08.2011.
u 13:01

Načelnik Općine Mrkopalj Ivica Padavić i zamjenica Marica Francisković upozoravaju na stalnu opasnost jer divlje životinje dolaze u svako doba dana i noći i približavaju se kućama

Učestalo pojavljivanje velikih zvijeri, medvjeda, medvjedica s mladima i vukova uznemirilo je stanovnike Begova Razdolja u Općini Mrkopalj. Načelnik mrkopaljske općine Ivica Padavić i njegova zamjenica Marica Francišković upozorili su danas javnost na ovu stalnu opasnost, jer divlje životinje u mjesto dolaze u svako doba dana i noći, približavaju se kućama i predstavljaju veliku opasnost za ljude.

Događalo se i prijašnjih godina, no ove su godine osobito učestali “izleti” medvjeda, koji dolaze nadomak kuća. Zasad, srećom, nisu napadali ljude, ali je na jednom obiteljskom imanju u kasnim jutarnjim satima medvjed napao kravu. I vukovi se često pojavljuju oko kuća u Begovu Razdolju. Mještani strahuju od mogućeg napada, a osobito su zabrinuti za svoju djecu. O svemu je obaviještena policija, Hrvatske šume, a pismo upozorenja upućeno je i Ministarstvu šumarstva i vodnog gospodarstva i Upravi za zaštitu prirode pri Ministarstvu kulture.

Iz dvaju ministarstava zasad nema odgovora, dok su u Hrvatskim šumama svjesni da divljih i zakonom zaštićenih životinja, zbog stalnog okota, ima previše zbog čega na razini ministarstava treba odobriti odstrel.

Ključne riječi

Komentara 1

PR
propalica
06:35 18.08.2011.

hoćeš živjeti na vrhu brda usred šume prihvati činjenicu da oko tebe ima divljih životinja...sad neka pobiju sve što se kreće jer tukci ne znaju imati psa čuvara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije