Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štagljar o pismu kolindi

'Iznenađen sam salvama kritika kojima je izložena Danica Ramljak'

Igor Štagljar
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
15.12.2014.
u 10:37

Žalosno je da znatan broj hrvatskih građana misli da jedna građanka Republike Hrvatske ne smije postaviti pitanja predsjedničkoj kandidatkinji pa je, eto, na dr. Ramljak sasuo drvlje i kamenje, misli ugledni znanstvenik

Nakon što je Danica Ramljak napisala otvoreno pismo u kojem je predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović postavila 10 pitanja zbog kojih je, kako tvrdi, bila izložena verbalnim napadima te je zaprimila prijeteće poruke, podršku joj je odlučio iskazati Igor Štagljar, jedan od naših vodećih znanstvenika iz područja biomedicine i dopisni član HAZU­-a.

Našeg znanstvenika koji živi i radi u Kanadi, a jedan je od 10 nominiranih pojedinca za Večernjakovu osobu godine, iznenadila je reakcija na potez bivše ravnateljice Instituta Ruđer Bošković koji je, navodi, posve normalan u demokratskim i civiliziranim društvima.

Njegovu reakciju također prenosimo u cijelosti:

– Čitam ove prepirke na web-portalima i baš sam neugodno iznenađen svim salvama kritika kojima je izložena dr. Danica Ramljak nakon što je postavila tih "famoznih" 10 pitanja HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović. U demokratskim i civiliziranim društvima, a takvo je Kanada u kojoj živim, pravo je svakog njenog građana da postavlja pitanja predsjedniku, premijeru i ostalim državnim dužnostima, a pogotovo prije takvog važnog događaja kao sto su predsjednički izbori. Žalosno je da znatan broj hrvatskih građana misli da jedna građanka Republike Hrvatske ne smije postaviti pitanja predsjedničkoj kandidatkinji pa je, eto, na dr. Ramljak sasuo drvlje i kamenje. Kakve uopće ima veze tko je gospođi Kitarović postavio ta pitanja, dr. Ramljak ili Pero Perić iz Gornje Stubice? Očigledno je da su demokracija i sloboda govora za neke naše građane jedna velika nepoznanica, stoga za takve ljude mislim da je najbolje da se vrate u doba jednoumlja i ispiranja mozga kako bi bili izloženi onakvom načinu razmišljanja kakvo samo njima paše. A to što se tiče pitanja dr. Ramljak, ona su skroz legitimna i ne vidim da su u službi ičije propagande, jednostavno zato što dr. Ramljak ne pripada ni jednoj političkoj stranci, a pogotovo ne SDP-u. Sjetite se samo da je dr. Ramljak s funkcije direktorice IRB-a smijenio upravo SDP-ov ministar – pojasnio je Štagljar.

Dodao je i da smatra kako bi gospođa Grabar Kitarović trebala što prije odgovoriti na 10 postavljenih pitanja.

– U slučaju da to ne učini, mnogi će joj hrvatski građani uskratiti glas jer je to dokaz bahatog i arogantnog ponašanja – smatra Štagljar.

>>D. Ramljak: Umjesto Kolindinih odgovora, doživljavam napade i blaćenje

>>U otvorenom pismu postavila 10 'vrućih' pitanja za Grabar Kitarović

Komentara 354

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
10:46 15.12.2014.

Zašto teta nije postavila niti jedno pitanje gos,Josipoviću ,koji vodi zemlju u kojoj djeca nemaju šta jesti,država smo sa najgorom ekonomijom u povijesti EU. Koliko se sjećam predsjednik je rekao da on ne igra prljave igre ,a dobro vidimo dao da je teta Ramljak pokušala odraditi prljav posao za stričeka Josipovića

DU
Deleted user
10:48 15.12.2014.

A da dotični malo progoogla ime i prezime dotične pa da vidi razlog gnjeva koji se sasuo u njenom smjeru. Neovisno o tome, čini mi se da je potka tog pisma da "žena zvekne po ženi", a kad se pogleda image "crne kobre", još se pojača taj dojam... Netko gura svoj nos u proces predsjedničkih izbora pod egidom da bar jedinoj ženi naškodi, kad već ne može ona biti osobno Predsjednik RH. I narod je to prozreo, zato silovite reakcije... O liku i djelu dotične, samo stavite u tražilicu pa odmah slijedi ispis krasota.

DU
Deleted user
10:51 15.12.2014.

D. Ramljak je konfliktna osoba. Ne treba je slušati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije