Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijena prije gotovo dva mjeseca

Srpski odvjetnik: 'Dankino tijelo neće biti pronađeno. Policija se osramotila, političari kontaminirali dokaze'

Građani Bora i dalje pale svijeće i donose cvijeće opraštajući se od dvogodišnje Danke Ilic
Foto: M.M./ATA Images/PIXSELL
1/4
22.05.2024.
u 20:10

Podsjetimo, Danka je 26. ožujka nestala iz dvorišta obiteljske kuće u Banjskom Polju kraj Bora. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je da je djevojčica ubijena 4. travnja

Gotovo dva mjeseca prošla su od nestanka Danke Ilić iz Bora, za čije su ubojstvo optužena dva muškarca. Ipak, usprkos njihovom priznanju, slučaj se i dalje komplicira, a tijelo djevojčice nije pronađeno. Srpski odvjetnik Borivoje Borović strahuje da će tako možda i ostati.

"Ovaj slučaj je policija upropastila jer je javno vodila istragu objavljujući čak i izjave koje su okrivljeni dali na saslušanju. Pogrešno je i što je javnosti i okrivljenima rečeno da je za to kazneno djelo predviđena doživotna kazna zatvora. Zatim je u policijskoj stanici preminuo jedan od osumnjičenih, vjerojatno pod torturom. Sada svaki okrivljeni koji je preživio može reći da su mu policajci iznudili izjavu mučenjem" istaknuo je za agenciju Beta.

To znači, pojasnio je, da ukoliko se dokaže da je Dalibor Dragijević preminuo uslijed policijskog nasilja, izjave ostalih okrivljenika koji su priznali zločin ne mogu biti dokaz. "Ako ne bude DNK tragova iz vozila, to će značiti da su političari kontaminirali sve dokaze, jer su brzopleto htjeli riješiti taj slučaj. Policija se prilično osramotila što ni nakon skoro dva mjeseca nije pronađeno tijelo" ocijenio je Borović.

"Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno i istraga će se morati obustaviti, a ova tragedija će biti pretvorena u farsu" ustvrdio je, dodajući kako se radi o samo jednom u nizu slučajeva koje policija nije riješila zbog pritiska i miješanja političkih vlasti. "Ni jedan sudski predmet nije oformljen, a da se prethodno nije konzultirao netko od političara da oni procjene kako bi se trebala voditi istraga" istaknuo je odvjetnik, nabrojavši još nekoliko primjera.

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Danka je 26. ožujka nestala iz dvorišta obiteljske kuće u Banjskom Polju kraj Bora. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je da je djevojčica ubijena 4. travnja. Srđan Janković i Dejan Dragijević osumnjičeni su da su Danku udarili službenim automobilom, a zatim ju u vozilu ubili. Smatra se da su tijelo bacili na odlagalište otpada, a Dejanovi brat i otac uhićeni su zbog sumnje da su pomagali premjestiti tijelo na za sada nepoznatu lokaciju. Dejanov brat Dalibor umro je u policijskoj stanici dan nakon uhićenja, 7. travnja.

U prvom izvješću je stajalo da je mrtvozornik konstatirao prirodnu smrt, no nakon obdukcije Instituta za sudsku medicinu pokazalo se da je smrt nastupila nasilnim putem. U međuvremenu su stigli i rezultati DNK analize iz Nacionalnog kriminalističko-tehnološkog centra, koji su pokazali da u i na automobilu osumnjičenika nema bioloških tragova djevojčice.

VIDEO Kamion usmrtio dijete u Dugom Selu

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar film
film
21:46 22.05.2024.

srpska posla...

LE
lector2corrector
21:49 22.05.2024.

evo nešto u stilskom izrazu... ako je nestala, ne znači da je i ubijena! Na temelju čega to tvrdite? Na vučkovoj izjavi? Pa on je dosta toga izjavljivao. Zapičnite od Gline, preko capajebckog kišobrana, pa sve do danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije