Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGRANIČENJE

Srbijanski radikali traže rezoluciju za utvrđivanje granice na Dunavu

dunav granica
Marin Franov/Pixsell
22.04.2010.
u 18:43

Srpski radikali zalažu se da granica bude na sredini Dunava dok Hrvatska ustraje na rješavanju granice na temelju katastarskih čestica.

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka podnijela je Skupštini Srbije prijedlog rezolucije o utvrđivanju granice s Hrvatskom na rijeci Dunavu, objavio je B92.

Dragan Todorović, zamjenik opravdano odsutnog predsjednika radikala Šešelja, kojemu se upravo sudi u Haagu, objasnio je da bi se tom rezolucijom obvezali državni organi Srbije da se razgraničenje obavi u skladu s međunarodnim pravom i da granica bude po sredini Dunava.

Todorović je rekao da Hrvatska ustraje na rješavanju granice na Dunavu na temelju katastarskih čestica. Oko 10.000 hektara katastarski hrvatskog teritorija na srpskoj je strani, a oko 3000 hektara katastarski srpskog zemljišta na teritoriju je Hrvatske.

- SRS želi spriječiti da režim Borisa Tadića Srbiji i njezinim građanima nanese štetu prihvaćanjem granica koje traži Hrvatska - rekao je Todorović.

Dodao je da vladajuća većina izbjegava stavljanje na dnevni red parlamenta prijedloge rezolucija koju su podnijeli radikali, a koje se odnose na osudu genocida nad Jermenima i na osudu genocida nad Srbima, Romima i Židovima u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj.

Komentara 37

JS
ja sam gladan
22:13 22.04.2010.

mister.Jel gotov test? Špilaš rulet pravičnosti?

PO
poirot
23:26 22.04.2010.

modrojezero Evo, sad ćemo.

OB
-obrisani-
20:46 22.04.2010.

sentilen, to s krajinom smo izveli u dogovoru s vama, a poslje xebanja nema kajanja, stara je poslovica a sad idemo pomirljivo u nove pobjede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije