Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Srbijanski radikali traže rezoluciju za utvrđivanje granice na Dunavu

Srpski radikali zalažu se da granica bude na sredini Dunava dok Hrvatska ustraje na rješavanju granice na temelju katastarskih čestica.
22. travnja 2010. u 18:43 37 komentara 468 prikaza
dunav granica
Foto: Marin Franov/Pixsell

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka podnijela je Skupštini Srbije prijedlog rezolucije o utvrđivanju granice s Hrvatskom na rijeci Dunavu, objavio je B92.

Dragan Todorović, zamjenik opravdano odsutnog predsjednika radikala Šešelja, kojemu se upravo sudi u Haagu, objasnio je da bi se tom rezolucijom obvezali državni organi Srbije da se razgraničenje obavi u skladu s međunarodnim pravom i da granica bude po sredini Dunava.

Todorović je rekao da Hrvatska ustraje na rješavanju granice na Dunavu na temelju katastarskih čestica. Oko 10.000 hektara katastarski hrvatskog teritorija na srpskoj je strani, a oko 3000 hektara katastarski srpskog zemljišta na teritoriju je Hrvatske.

- SRS želi spriječiti da režim Borisa Tadića Srbiji i njezinim građanima nanese štetu prihvaćanjem granica koje traži Hrvatska - rekao je Todorović.

Dodao je da vladajuća većina izbjegava stavljanje na dnevni red parlamenta prijedloge rezolucija koju su podnijeli radikali, a koje se odnose na osudu genocida nad Jermenima i na osudu genocida nad Srbima, Romima i Židovima u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijuna eura
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • ja sam gladan:

    mister.Jel gotov test? Špilaš rulet pravičnosti?

  • poirot:

    modrojezero Evo, sad ćemo.

  • -obrisani-:

    sentilen, to s krajinom smo izveli u dogovoru s vama, a poslje xebanja nema kajanja, stara je poslovica a sad idemo pomirljivo u nove pobjede