Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA REAKCIJA

Vučić: Bio sam iznenađen i zaprepašten temom koju je Plenković pokrenuo

07.02.2018.
u 20:11

- Sve što mogu reći je - da sam na njegovom mjestu, to pitanje ne bih pokretao. Bojim se da Hrvatska ne samo da ne može dobiti ništa, već može mnogo izgubiti, upozorava Vučić

Povjerenik EU-a za proširenje i susjedsku politiku Johannes Hahn poručio je u srijedu u Beogradu poslije razgovora s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako cijeni njegov prijedlog o šestomjesečnom moratoriju na teme iz prošlosti kao doprinos odnosima s Hrvatskom.

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije sastanka s Vučićem, Hahn je ocijenio kako "ovoj regiji nisu potrebni samo političari, već državnici".

"Potrebno je gledati u daleskosežnu perspektivu, ponekad prešutjeti neko pitanje da biste napredovali i upravo to cijenim kao doprinos", rekao je europski povjerenik.

Hahn je sugerirao kako je "za početak" potrebno da Hrvatska i Srbija imaju korektne dobrosusjedske odnose, naglasivši da su to dvije za regiju vrlo važne države.

"Riječ je o dvije važne zemlje i dobro je da te one imaju korektne odnose na kojima se dalje može graditi budućnost, zajedničke inicijative i akcije", rekao je Hahn.

Srbijanski šef države izjavio je na tiskovnoj konferenciji s Hahnom kako je "iznenađen i zaprepašten" izjavom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da prilikom najavljenog posjeta Zagrebu treba razgovarati i o ratnoj odšteti.

"Što se tiče ratne odštete, bio sam iznenađen i zaprepašten temom koju je Plenković pokrenuo. Sve što mogu reći je - da sam na njegovom mjestu, to pitanje ne bih pokretao. Bojim se da Hrvatska ne samo da ne može dobiti ništa, već može mnogo izgubiti. To bih mogao potkrijepiti tisućama svakovrsnih i teških argumenata", rekao je Vučić novinarima.

Nakon razgovora s  Johannesom Hahnom, Vučić je ponovio raniju poruku kako u posjet Hrvatskoj odlazi u "dobroj vjeri", te da će uz njega u izaslanstvu biti stručnjaci koji žele rješavati i pitanja iz prošlosti, ali da je namjera prije svega razgovarati o budućnosti. 

Vučić je rekao da ne strahuje od prosvjeda najavljenih u povodu njegova dolaska u Zagreb.

"Vidio sam da su predvidjeli i neke demonstracije i prosvjede, ali ja se toga ne bojim. Moj posao je da radim za Srbiju i građane", poručio je Vučić, uvjeren da će "i druga strana konstruktivno pristupiti" razgovorima.

Vučić je ponovio interes Srbije da ima "dobre i prijateljske odnose" s drugim zemljama jer joj je to preduvjet napretka i bolje budućnosti.

Komentara 331

DU
Deleted user
20:43 07.02.2018.

Ratni odštetu plaća tko je izgubio rat a Miloševićeva Srbija izgubila je 4 rata.

DU
Deleted user
21:16 07.02.2018.

Za ono sto su ucnili Dubrovniku morali bi prodati cijelu Srbiju.,za platiti ratnu stetu.

FA
fake
20:51 07.02.2018.

E moj vučiću, da Hrvatskoj moraš platiti odštetu država bi ti bankrotirala.Sramoto jedna, što bi bilo da se povede pitanje preko 1.500 nestalih Hrvata?Nikada se ti promijeniti nećeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije