Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLAŠEN PERSONOM NON GRATA

Srbi tvrde: 'Hrvatski diplomat protjeran je zbog špijunaže'

Beograd: Zgrada veleposlanstva Republike Hrvatske
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
20.11.2023.
u 23:35

U potpunosti odbacujemo osnovu za protjerivanje akreditiranog hrvatskog diplomata, objavilo je ranije naše ministarstvo

Nakon što je srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo kako je prvog tajnika u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu Hrvoja Šnajdera proglasilo personom non grata, srbijanski mediji sada tvrde kako je srpska BIA razotkrila hrvatskog diplomata koji je u Beogradu pokušao napraviti agencijsku mrežu. Alo.rs tvrdi kako je naš diplomat kontaktirao s ljudima iz politike, biznisa i medija. 

Navode da su sprske vlasti već duže vrijeme pratile su njegove aktivnosti i kada su došli do relevantnih dokaza poduzete su odgovarajuće mjere. Novosti.rs pak pišu da je u pitanju dokumentirana špijunaža i vrbovanje za rad za hrvatsku službu. 

VEZANI ČLANCI: 

U Srbiji su ranije objavili kako je njihovo ministarstvo 'donijelo odluku da, u skladu s člankom 9. Bečke konvencije koja regulire diplomatske odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog tajnika u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, za personu non grata'. Navode kako je Šnajder 'grubo izišao iz okvira diplomatskih normi' te prekšio Bečku konvenciju.

- Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izražava žaljenje zbog odluke Republike Srbije da prvog tajnika u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu proglasi personom non grata. U potpunosti odbacujemo osnovu za protjerivanje akreditiranog hrvatskog diplomata. Navedena odluka Republike Srbije predstavlja korak prema pogoršanju međusobnih odnosa, kao i daljnjoj destabilizaciji osjetljivih regionalnih političko-sigurnosnih prilika u vrijeme kada je stabilnost na jugoistoku Europe od iznimne važnosti za cijelu Europu - priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova. 

Komentara 8

SG
Saul Goodman
23:59 20.11.2023.

Moramo nekako doznati tajnu uspjeha srbske ekonomije, vladavine prava, slobodnih medija i ostalih čimbenika te prosperitetne zemlje

PO
Poletarac101
00:00 21.11.2023.

Kaj je gledal tv Rs ?

PO
Poletarac101
00:35 21.11.2023.

K.K. je dobio upute od H.Š. za pay tv Rs da može sa P.K. gledat TV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije