Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uručili diplomatsku notu

Srbija proglasila hrvatskog diplomata personom non grata: 'Prekršio je Bečku konvenciju'

Ivica Dačić
Foto: Valery Sharifulin/Newscom/PIXSELL
1/2
20.11.2023.
u 19:54

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog povjerenja, a u cilju ostvarenja zajedničke europske budućnosti - stoji u Dačićevom priopćenju

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije danas je donijelo odluku kojom je proglasilo Hrvoja Šnajdera, prvog tajnika u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za personu non grata. Kažu da su odluku donijeli u skladu sa člankom 9. Bečke konvencije, koja regulira diplomatske odnose. 

- Tijekom profesionalnog angažiranja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću - priopćilo je srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova na čijem je čelu Ivica Dačić. 

- Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomata u proteklom razdoblju, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusjedskoj suradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regiji. Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog povjerenja, a u cilju ostvarenja zajedničke europske budućnosti - stoji u Dačićevom priopćenju. 

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 72

LE
Levanto
20:05 20.11.2023.

Prekinuti sve odnose i bit će najviše mira. Još kad bi zatvorili granice.....di ćeš bolje.

Avatar barba_barba
barba_barba
20:07 20.11.2023.

A ča je dotični skrivija?

Avatar mos_mislit
mos_mislit
20:46 20.11.2023.

Ja bih najrađe zid da se ozida,zatvore granični prelazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije