Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sporogoreći stolci spasili "Lisinski" od vatrene stihije

požar
Foto: Luka Klun/VLM
1/9
Autori: S.M., mpu/VLM
01.10.2009.
u 21:19

Zbog stolaca od sporogorećeg materijala sinoćnji požar koji je izbio u KD Vatroslava Lisinskog nije se uspio rasplamsati pa je ugašen u svega dvadeset minuta.

Zbog stolaca od sporogorećeg materijala sinoćnji požar koji je izbio u KD Vatroslava Lisinskog nije se uspio rasplamsati pa je požar u svega dvadeset minuta ugašen. Vatra je zahvatila stolce u prvim redovima dvorane koja se obnavlja i iz koje je izvađeno 260 tona cijevi obloženih azbestom. 

 U požaru su izgorjela 43 stolca i 120 četvornih metara parketa, a bilo je i dosta dima čije posljedice treba sanirati, izvijestili su novinare gradonačelnik Milan Bandić te ravnatelj dvorane Dražen Siriščević, koji su danas obišli požarište.  

Vatra je usporila otvaranje dvorane samo četrnaest dana prije službenog otvorenja, no njezin ravnatelj ne sumnja da i unatoč požaru neće sve teći po planovima. 

  
Za razliku od spasonosnih sporogorećih stolaca za koje se gotovo sa sigurnošću zna da su spriječili i veću materijalnu štetu, razlozi izbijanja požara još se istražuju i o njima će policija dati konačnu riječ.  
 
Cijela dvorana je osigurana, čime će se pokriti nastala materijalna šteta, a  zbog viška nabavljenih stolaca iz skladišta će se popuniti stradali prvi redovi dvorane, najavio je Siriščević.  
- Dat ćemo sve od sebe da dvorana bude u funkciji 16. listopada, no ako i ne uspijemo, već imamo alternativna rješenja poput male dvorane Doma sportova.
  
Inače obnova dvorane Lisinski, kako bi se zamijenile azbestne izolacije sa za zdravlje neškodljivim materijalom, stajala je 36,4 milijuna kuna. 

U Lisinskom izgorjela tri reda stolaca i parket, uzrok opušak ili radovi

Iz doma glazbe večeras se umjesto melodija širio gusti dim. Zbog požara u KD Vatroslava Lisinskog dojurila su 24 vatrogasca u sedam vozila. Dojavu su dobili u 20.40 sati, a već za dvadesetak minuta ugasili su požar koji je zahvatio dio velike dvorane uz pozornicu. Zbog gustog dima ostali su dežurati cijelu noć.

Dojurili su i direktor dvorane Dražen Siriščević, Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, i Davor Jelavić, pročelnik za izgradnju grada. Koncertna dvorana od lipnja je zatvorena zbog radova, nakon što je na ventilacijskim cijevima otkriven azbest. Ventilacijske cijevi zamijenjene su i u velikoj dvorani, ali su se radovi vrijedni 30 milijuna kuna proširili i na zamjenu instalacija, protupožarnih sustava...

– Posljednje što smo radili u dvorani bilo je postavljanje dojavljivača požara – objasnio je pročelnik Jelavić. Dojavljivači sinoć nisu radili. Sumnja da je požar izazvao opušak. Kalinić je pak pretpostavio da je riječ o grešci na instalacijama. Siriščević povezuje požar s radovima koji su se obavljali.

Ključne riječi

Komentara 4

DE
demokršćanin
22:30 02.10.2009.

REZERVNI STOLCI! Sreća je što ima rezervnih stolaca.

DU
Deleted user
14:21 02.10.2009.

Pitanje pametnom novinaru VL-a: kako moze biti \"vatrena stihija\" koja se ugasi samo za 20-tak minuta? To je mali pozarcic, vatrena stihija je ogroman pozar koji se gasi satima ili cak i danima, vatrena stihija je kada gore sume,...

OB
-obrisani-
15:15 02.10.2009.

Svojedobno je Bandić kod svog prijatelja Šelendića nabavio stolce za soma eura komad, natječaj je proveden naknadno dok su se ti stolci već montirali u dvorani. Sad smo saznali da ih je naručio više nego što je bilo potrebno. Neka nije beg cicija, pogotova kad plaća svojim prijateljima, a tuđim novcima. još samo 139 dana mesića pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije