Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vandalski čin

Spomenik poginulim HOS-ovcima u Splitu zaliven crvenom bojom

Split crvenom bojom uništeni spomenik HOS-u
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/2
18.09.2014.
u 11:34

Gradonačelnik Ivo Baldasar: Očito se radi o provokaciji. Sramotno je omalovažavati žrtve Domovinskog rata!

Netko je crvenom bojom zalio spomenik poginulim pripadnicima 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban, podignut na Splitu 3, u Ulici Ruđera Boškovića.

Vandalski čin dogodio se u noći sa srijede na četvrtak, a policija traga za počiniteljima.

-Ovo je spomenik za ljude koji su branili naše domove i poginuli za slobodu našeg naroda. Udarilo se po braniteljima na najgnusniji način. Ovo je odraz države i društva, a ovaj čin napravo je netko iz gnijezda jugonostalgičara. Zašto te "junačine" koji pljuju po hrvatskim žrtvama ne dođu, stanu i kažu što zapravo hoće?! Kukavučluk komunistički! - kometirao je Marko Skejo,  predsjednik Udruge 9. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban.

Kroz bojnu je tijekom Domovinskog rata prošlo 2500 branitelja. Poginula su 46-orica, a više od 300 bilo je ranjenih. Ovo je jedini spomenik HOS-u u Hrvatskoj. Na otvaranju početkom svibnja bio je i gradonačelnik Ivo Baldasar koji je najoštrije osudio vandalsko oštećenje spomenika.

-Očito se radi o namjerno izazvanoj provokaciji. Zaista je sramotno da se na ovaj način pokušava isprovocirati branitelje i omalovažavati žrtve Domovinskog rata – poručio je Baldasar.

>>Baldasar želi ulicu partizanskog odreda, oporba ne

Komentara 6

SH
SAMOSTALNA HRVATSKA
13:30 18.09.2014.

Prvo bi trebalo priupitati one koji su htjeli baciti u more i spomenik Franji Tuđmanu u Splitu. Uglavnom to su mali miševi bez repa , koji su 1991 bili u rupama i čekali da im njihov general Ratko Mladić oslobodii Split . Samo od koga to ne znaju , ali znaju kome bi dupence lizali , onima kojima su lizali 50 godina . DOK JE SRCA BIT ĆE CROATIE , CRVEN,BIJEL I PLAVI .

BA
bakulušić
12:11 18.09.2014.

ORJUNA ne miruje. Oni misle da trebaju lustrirati nas pa kad ne mogu, "lustriraju" spomenike.

SI
sindiluani
12:08 18.09.2014.

Split je veliki grad, ima tamo puno svakakvog smeća...jednu dobru metlu pa pomesti sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije