Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE OD DOPUŠTENE GRANICE

Spojevi teških metala pronađeni u zemlji, prijavljena 56-godišnja poduzetnica

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
11.03.2021.
u 09:50

Prilikom inspekcijskog nadzora u srpnju prošle godine na tlu i pod zemljom pronađena je veća količina otpada koji je bio prekriven slamom i obrastao raslinjem

Spojevi teških metala cinka, olova, selena i policikličkih aromatskih ugljikovodika koji prelaze dozvoljene granice iz Pravilnika o zaštiti poljoprivrednog zemljišta od onečišćenja, pronađeni su na zemljištu u Varaždinskoj županiji.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakinjom zbog sumnje da je kao odgovorna osoba u jednom trgovačkom društvu počinila kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom. Kako se sumnja, od 1. siječnja do 9. srpnja 2020. godine je sakupljala, odlagala, skladištila i postupala s otpadom na katastarskoj čestici za koju prethodno nije pribavila dozvolu za gospodarenje otpadom.

Prilikom inspekcijskog nadzora inspektora zaštite okoliša u srpnju prošle godine na tlu i pod zemljom pronađena je veća količina otpada koji je bio prekriven slamom i obrastao raslinjem, a sve neposredno uz obrađeno poljoprivredno zemljište na kojem je bio zasađen kukuruz.

- Iskapanjem tla i izuzimanjem uzoraka tla utvrđeno je da je tlo na tom mjestu onečišćeno spojevima teških metala cinka, olova, selena i policikličkih aromatskih ugljikovodika, čiji uzorci prelaze dozvoljene granice prema Pravilniku o zaštiti poljoprivrednog zemljišta od onečišćenja. Protiv 56-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - kažu u PU varaždinskoj.

Komentara 1

SI
sisavac
10:22 11.03.2021.

cijeli varaždinski kraj je na šljunku, što znači da je ovaj otrov već krenuo u podzemlje. ako vidite nekog varaždinca da se čudno ponaša, nemojte odmah pokazati na njega da je političar, već je možda samo bolestan. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije