Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE Knjige dostupne i danju i noću

Split dobiva jednu od najmodernijih sveučilišnih knjižnica

Radovi na sveučilišnoj knjižnici još nisu gotovi
import
26.10.2008.
u 15:32

SPLIT - Iako se još proljetos najavljivalo kako će nova Sveučilišna knjižnica u kampusu na Visokoj biti gotova do kraja ljeta, pitanje je hoće li vrata otvoriti ove godine.

Građevinski radovi dobrano su se, naime, otegnuli zbog naknadnih izmjena koje su se javile tijekom gradnje 15 milijuna eura vrijednog zdanja koje će studentima i profesorima pružiti iznimno kvalitetne sadržaje.

Zgrada s podzemnim i nadzemnim etažama prostire se na 8600 metara četvornih. Imat će nekoliko otvorenih čitaonica s oko 500 sjedećih mjesta te brojne nove sadržaje, knjižnicu, papirnicu, izložbene dvorane, prodajne galerije, dvoranu za sastajanje akademaca, kafić, restoran...

Iznimno je bitno što će se fond knjiga povećati za oko 200 tisuća novih naslova koji će se prikupiti donacijama, razmjenom s drugim knjižnicama i kupnjom.

Veseli najava rektorata Sveučilišta u Splitu da će Sveučilišna knjižnica biti korisnicima na raspolaganju 24 sata dnevno, a nabavljat će se i knjige na Brailleovom pismu ukoliko za to bude potrebe.

“Stara” Sveučilišna knjižnica odavno životari, a zbog vlage propada vrijedna knjižnična građa. U novoj knjižnici predviđeno je i spremište, a u suvremeno opremljenom laboratoriju za konzervaciju i restauraciju trajno će se očuvati vrijedni naslovi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije