Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi model

Solarna klupa mladog hrvatskog izumitelja Ivana Mrvoša izložena ispred Europskog parlamenta

Mrvoš i klupa
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.03.2016.
u 18:00

- Nova klupa ima vodeni sustav hlađenja, idealno pročišćavanje zraka i svaka klupa dolazi s internet modulom- rekao je prilikom predstavljanja klupe Mrvoš koji je sretan što je dobio priliku predstaviti klupu i u Europi.

Mladi hrvatski izumitelj iz Solina Ivan Mrvoš (20), danas je na poziv zastupnika Tonina Picule ispred Europskog parlamenta u Strasbourgu predstavio svoj novi model solarne klupe "Steora"Za razliku od prvobitnog modela koji je napravio lani u srpnju, ovaj uz žično omogućuje i bežično punjenje mobilnih uređaja i wi-fi spot - dovoljno je samo položiti mobitel na klupu i punjenje počinje, priopćio je Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule.

- Nova klupa ima vodeni sustav hlađenja, idealno pročišćavanje zraka i svaka klupa dolazi s internet modulom- rekao je prilikom predstavljanja klupe Mrvoš koji je sretan što je dobio priliku predstaviti klupu i u Europi.

- Ovo neće ostati samo jednokratna izložba već će prije svega preko moga ureda, jedan ovakav hvalevrijedan izum stvoren u Hrvatskoj, dobiti dodatnu promociju- rekao je zastupnik Picula, koji se nada da će ova klupa jednom postati i trajno nasljeđe Europskog parlamenta.

Klupa je teška oko 60 kilograma. Dosad je postavljena u desetak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu, a danas popodne izazvala je veliku pozornost u Strasbourgu

>> Solarna klupa Ivana Mrvoša ide i u Hong Kong! 

>> Kreator pametne klupe: Ne zanima me ni prodaja projekta ni odlazak iz Hrvatske

Komentara 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:44 09.03.2016.

A kad se samo sjetim da su dečka popljuvali (Cvetojević, Štern) u onoj TV emisiji gdje se natjecao sa svojim izumom

ZA
zajgorec
18:53 09.03.2016.

a kad bude u varaždinu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije