Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočanstvo

Snimka svjedočanstva ubojstva A. Lincolna na Youtubeu

Sjeverna Koreja vojnici
Foto: Reuters
1/2
20.10.2012.
u 13:47

Vidio sam Johna Wilkesa Bootha kako ubija Abrahama Lincolna, otkriva ovaj davni televizijski gost čije je svjedočanostvo oživio internet.

Snimka televizijskog nastupa iz 1956. godine posljednjeg tada živućeg svjedoka atentata na Abrahama Lincolna koji je ubijen 15. travnja 1865. godine, pojavila se na You Tubeu.

Samuel J. Seymour iz Marrylanda pojavio se prije pet desetljeća u televizijskom showu "Imam tajnu" u kojem su tada gosti otkrivaju nepoznate detalje iz svog života. Njegov televizijski domaćin Garry Moore pomogao mu je iznijeti detalje svjedočanstva ubojstva američkog predsjednika.

- Vidio sam Johna Wilkesa Bootha kako ubija Abrahama Lincolna, otkriva ovaj davni televizijski gost.

Voditelj je pojasnio kako je Seymour imao pet godina kada je Lincoln ubijen te kao dječak tada nije znao što se točno dogodilo.

- Bio sam prestrašen do smrti, priznao je svjedok ubojstva.

Seymour je umro 12.  travnja 1956. godine, dva mjeseca nakon pojavljivanja u TV showu.

Komentara 5

QA
qaqsaqer
14:16 20.10.2012.

vidio je tko ga je ubio,ali narucioci iz foreign offica u engleskoj su ostali "neotkriveni" .

OB
-obrisani-
14:32 20.10.2012.

Ista ekipa je organizirala boljševičku revoluciju i ubila John F. Kennedija. Obitelj Rothschild,kao čelna obitelj Kosher Nostre.

MO
modovisisajteMaraschino
14:35 20.10.2012.

Lincolna nisu ubili nit englezi nit "juznjaci"... njegovo ubojstvo je dio zavjere sjevernjackih generala jer Lincoln uopce nije bio dobar i posten covjek kako ga povijest predstavlja vec je njegova obitelj svercala sa svime i svacime pa i robovima a za vrijeme rata su prodavali oruzje i hranu "jugu"... ovako su sprijecili da istina izadje u javnost i napravili heroja od njega... ist stvar kao i sa Kennedyjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije