Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo u Omišu

Snimile ih kamere: Na groblju dogovorili likvidaciju Karmelina

Uhićenje osumnjičenih za ubojstvo u Omišu
Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/2
19.12.2019.
u 17:21

Snimke kamera na parkingu kod splitskog groblja Lovrinac snimile su sastanak trojice osumnjičenih za ubojstvo Karmelina Fistanića

Dok traje istraga protiv trojice osumnjičenih za likvidaciju Karmelina Fistanića (38) u Omišu, nastavlja se kriminalističko istraživanje splitske policije te dodatna vještačenja.

Ključnim se pokazuju videosnimke nadzora postavljene na cijelom omiškom te splitskom području, ali i naknadno policijsko praćenje osumnjičenih te njihova međusobna komunikacija, javlja 24sata. Čini se, a to su priznali u splitskoj PU, kako dio zasluga za uhićenje trojca ide – Sigurnosno-obavještajnoj agenciji

Video: Akcija policije: Snimka spektakularnog uhićenja osumnjićenih za ubojstvo Karmelina Fistanića

Prije tjedan dana su na omiškom području uhićeni Jerko Pirić (34) te Vlado Zolota (46), dok je u Šibeniku uhićen Stipe Ringwald (47). Protiv njih je splitska policija podnijela kaznenu prijavu zbog ubojstva: Pirić je bio naručitelj, Zolota je pružio “tehničku” podršku, dok je Ringwald bio egzekutor.

Karmelino Fistanić je likvidiran sa šest metaka iz pištolja kalibra 7,65 mm (pretpostavlja se da je u pitanju bio poluautomatski “škorpion”, no oružje nije pronađeno) u Omišu, na proširenju kod skretanja za Brzet. 

Snimke kamera na parkingu kod splitskog groblja Lovrinac snimile su sastanak trojice osumnjičenih – Ringwald je stigao svojim vozilom Renault Kangoo, a sva trojica se potom odvezla Fiat Doblom u vlasništvu Zolotine tvrtke prema Omišu. Tamo se Ringwald u Zolotinom apartmanu uz glavnu prometnicu presvukao u motociklističko odijelo te sjeo na Yamahu.

Skuter je, koliko su istražitelji uspjeli rekonstruirati, nakon obavljenog zločina, odvezao u Split na predio Pazdigrad te ga ostavio, da bi potom pješice došao do svog Renaulta. Yamaha je pronađena malo nakon zločina, gotovo slučajno. Povezivala se s pljačkom benzinske postaje, no pokazalo se da napušteni maksi-skuter nije korišten u tom kaznenom djelu. Pronađeni su međutim, nevjerojatno, tragovi krvi Karmelina Fistanića.

Video: Policija na konferenciji za medije o uhićenjima za ubojstvo u Omišu

Komentara 1

ŽE
Žegarni
08:25 20.12.2019.

Trebalo se jos malo sacekati da se sto vise moguce sami ukokaju, pa tek onda hapsiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije