Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snježne (ne)prilike

Snijeg iznenadio Liku i Gorski kotar, kiša "zalila" ostale krajeve

snijeg u lici (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
05.04.2010.
u 10:04

Prognoza ostaje ista i za ostatak dana; pretežno oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom.

I dok je većinu krajeva Hrvatske probudila sumorna kiša, Liku i Gorski kotar na uskršnje je jutro dočekao snijeg. Prognoza ostaje ista i za ostatak dana; pretežno oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, izvijestili su iz Državnog hidrometeorološkog  zavoda.

Smirivanje padalina očekuje se tek pred kraj dana i to na sjevernom Jadranu i zapadnoj unutrašnjosti, a u noći i djelomično razvedravanje.

Puhat će umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji poslijepodne sjeverozapadni vjetar. Na sjevernom Jadranu jaka, na udare i olujna bura, a na srednjem i južnom jugo koje će postupno okrenuti na jugozapadnjak, zatim buru i sjeverac. Temperatura zraka bit će većinom između 6 i 11, na Jadranu i u Slavoniji od 12 do 17 stupnjeva.

Iz Hrvatskog auto-kluba poručuju, pak, kako su kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje pa upozoravaju na oprez i prilagođavanje brzine uvjetima na cesti. U Gorskom kotaru i Lici na cestama ima snijega, a raskvašeni snijeg otežava promet na dionicama autocesta: A 1, od tunela Mala Kapela do čvora Gospić, te na A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Oštrovica i Vrbovsko  dok jak vjetar puše na dionici Kikovica-tunel Tuhobić.

Krčki most i dionica Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene zatvoreni su za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), zbog bure.

Mogući su odroni zemlje i kamenja duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, kao i na cestama u gorju.

Ključne riječi

Komentara 4

LA
Laura Anny
11:10 05.04.2010.

Znaci iste smo srece, snjeg i kisa drugi dan Uskrsa.

BA
baš
11:10 05.04.2010.

Mene bi iznenadilo kada njih jednom ne bi iznenadilo.

OB
-obrisani-
18:05 05.04.2010.

Ja uopće ne razumijem šta se diže ovolika pompa oko vremena pa prije 20 godina snijeg je znao padati i u Maju u hrvatskoj,normalno da vrijeme mora odradit svoje,sad svi oćekujemo da ako stalno trube o globalnom zatopljenju da će bit toplije-Globalna temperetura diže se svakih 100 godina za 1 stupanj eventualno 2 ! Pa u africi imate podrućja di se temperature dižu preko 50 C a u sibiru se znaju spustit i do - 70 c i šta je tu ćudno-baš ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije