Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKA KIŠA I U ZAGREBU

Snažno nevrijeme: Tuča razbijala automobile kod Karlovca, vjetar rušio stabla u Istri

Foto: Radio Mrežnice/Snježana Bičak
1/10
03.08.2020.
u 22:34

Na terenu su vatrogasci i policija.

Jako nevrijeme popraćeno tučom zahvatilo je u ponedjeljak kasno popodne Dugu Resu, Karlovac i okolicu, dok je jako nevrijeme pogodilo u večernjim satima i Istru. Jaka kiša je padala i na području Zagreba. 

Uslijed nevremena praćenog jakim grmljavinskim pljuskovima i vjetrom te tučom, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca odmah su izašli na teren kako bi posljedice bile što brže sanirane, a obilasku se priključio i gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić. 

- Radi se o zasad 40-ak intervencija najčešće na području Švarče, Male Švarče, Logorišta, Turnja, Ladvenjka i Vukmanićkog Cerovca, a u pomoć su pristigli i pripadnici DVD-a Slunj te JVP-a Ogulin. Uslijed jakog nevremena uništeno je više krovova kuća, a pripadnici JVP-a intervenirali su i kod ispumpavanja podrumskih prostora. Za sve intervencije i pomoć građani se mogu javiti na broj 193. Sve gradske službe kao i službe civilne zaštite su na terenu te prate stanje- poručili su iz Grada Karlovca.

Na terenu su satima, unatoč kiši koja je padala, bili i vatrogasci i ostale sluzbe na području Duge Rese

VIDEO: Na području Duge Rese i Karlovca napadale velike količine tuče

Na području Duge Rese su padali komadi leda veličine jabuke, a sa zgrade gradske vijećnice vjetar je otkinuo krovište, piše Radio Mrežnica.  Ljudima su uništeni vrtovi i automobili zbog jake tuče, a na terenu su vatrogasci i policija. 

VIDEO: Olujno nevrijeme s tučom pogodilo Dugu Resu i Karlovac, snimila: Snježana Bičak

U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi rekli su Hini da je na terenu desetak ekipa profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca jer treba što je moguće prije zaštititi kuće prekrivanjem najlonoim, da ne bi došlo i do veće naknadne štete. Oštećenja je izazvao i vjetar i tuča, s tim da je tuča ponegdje bila i veličine jajeta i oraha, posebno u Dugoj Resi. Što se Karlovca tiče, dojave o štetama stižu uglavnom od naselja Logorište i dalje jugozapadno prema Švarči i Dugoj Resi.

U Centru 193 doznaje se da se još obilazi teren i obavlja procjena stanja, da traju dogovori oko prekrivanja krovova najlonima s vodstvom gradova i mjesnih odbora, a o koliko je krovova riječ i koliki će to biti trošak, također se tek utvrđuje.

Na putu smo iz Senja za Slavoniju, nevrijeme je počelo u Karlovcu. Pada led veličine lješnjaka, jako velik, sva vozila su stala sa strane, nitko nije mogao voziti. Stali su ili uz rub ceste ili ispod drveća ili podvožnjaka, dekama su pokrivali vozila... Bilo je strašno. Sve je puno vode na cesti - ispričao je jedan čitatelj za 24sata. 

1/9

- Toliko je tuklo da je moglo nekog ubiti, to je bio led veličine šake. Sve je razbijeno. Auti koji su bili vani udubljen im je krov, kod susjeda je led razbio prozore i crjepove... Ne pamtimo ovako nešto - ispričao je čitatelj iz Karlovca. 

Olujno nevrijeme zabilježeno je i u Istri, pogotovo na području Umaga. 

Na Istrametu objavljene su snimke iz Umaga na koji se navodi da je vjetar dostigao jačinu od 150 km/h. 

 

U Poreču je drvo palo na autobusnu stanicu i smrskalo je. 

 

U večernjim satima na području grada Zagreba padala je jaka kiša.  Zagrebački vatrogasci imaju veliki broj dojava zbog kiše i to na području Centra, Španskog, Prečkog, Novog Zagreba, Medveščaka. Najveći broj dojava vezan je za ispumpavanje vode. 

VIDEO: Jaka kiša u Zagrebu

VIDEO: Jaka kiša u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 14

5S
505.scrtom
19:20 03.08.2020.

a kada se zadnji puta radilo na toj zgradi,za vrijeme juge !?

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:19 03.08.2020.

Vidim šteta na viječnici ovako od oka barem jedno sto miliona kuna.

HA
Hanok
19:30 03.08.2020.

Kažu “gradi se za 100 godina” to ne znači da ne treba uzdržavati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije