Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJETIO SE U HRVATSKOJ, CRNOJ GORI...

Snažan potres pogodio BiH: Preminula jedna osoba, pucali zidovi, padale cigle...

Potres u BiH
Foto: Čitatelj
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.04.2022.
u 23:27

Epicentar potresa bio je 19 kilometara istočno od Stoca u istočnom dijelu Hercegovine, precizira se u izvješću EMSC-a

Vrlo snažan potres pogodio je u petak u 23,08 sati područje Hercegovine, a osjetio se u većem dijelu BiH i Dalmacije, navodi se u prvome izvješću Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC). Epicentar potresa bio je 19 kilometara istočno od Stoca u istočnom dijelu Hercegovine, precizira se u izvješću EMSC-a. Potres se dogodio na dubini od dva kilometra. Tlo se treslo više sekunda, s magnitudom 5,8 stupnjeva Richtera. Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a izvijestila je da se u 23.07 sati kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini dogodio potres magnitude 6.1 po Richteru.

Potresi ovakva snage izazivaju štete na objektima. Potres su osim u Hercegovini osjetili u Dalmaciji te većem dijelu Bosne i Hercegovine. Ljudi su u strahu izlazili iz kuća.

VIDEO Pogledajte snimku iz Mostara odmah nakon sinoćnjeg jakog potresa u BiH

Prva žrtva iznimno snažnog potresa koji je kasno u petak pogodio Hercegovinu je 28-godišnja žena iz Stoca, na čiju se obiteljsku kuću obrušila stijena, izvijestili su iz bolnice u Mostaru.

Prema navodima iz Županijske bolnice dr. Safet Mujić, preminula je djevojka E. S. (1994). Ona je u teškom stanju dovezena na odjel hitne medicinske pomoći. Liječnici su je pokušali reanimirati, no nije bilo spasa. Njezini roditelji su lakše ozlijeđeni, naveli su iz bolnice.

Do nesreće je došlo kada se zbog potresa na obiteljsku kuću u naselju Kukavac u Stolcu obrušila stijena.

Dnevni avaz javlja kako je u Mostaru došlo do oštećenja zgrada u Titovoj ulici. Na fotografiji se vide komadi fasade i cigle na cesti.

Dijelovi Mostara i Čapljine su ostali bez električne energije.

- Mi smo sa djecom u automobilu. Struje nema. Potres je bio snažan - javio je čitatelj iz Ljubinja za Nezavisne novine.

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a izvijestila je da se u 23.07 sati kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini dogodio potres magnitude 6.1 po Richteru.

Foto: Čitatelj

"Večeras, 22. travnja 2022. godine u 23 sata i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su razoran potres kod Ljubinja u BiH. Magnituda potresa iznosila je 6.1 prema Richteru a intenzitet u epicentru VIII stupnjeva EMS. Potres se osjetio diljem Dalmacije. Dojava o štetama još nemamo", stoji u objavi na njihovoj  internetskoj stranici.

>> VIDEO Jeziva snimka iz dubrovačke crkve za vrijeme sinoćnjeg potresa: Prvo se čuo huk, a onda podrhtavanje!

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
23:33 22.04.2022.

Odavno ne bje ovako jak potres u Dubrovniku.

JS
John_Smith
23:23 22.04.2022.

i u zagrebu

Avatar Mistborn
Mistborn
23:22 22.04.2022.

Bogme je dugo trajao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije