Naslovnica Vijesti Hrvatska

Smijenjena HDZ-ova predsjednica Vijeća, gradonačelnik sada ima većinu

Izvan nove većine ostali su samo vijećnici HDZ-a, dok se Most odlučio držati sa strane, a sve otkad je njihov potpredsjednik Vijeća u studenom lani zamrznuo vijećnički mandat i time prestao obavljati funkciju potpredsjednika Vijeća, nezadovoljan radom HDZ-ove većine
17. lipnja 2019. u 14:54 1 komentara 945 prikaza
Darinko Dumbović
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Dvije godine nakon što je izabran za gradonačelnika Petrinje, u drugom mandatu, Darinko Dumbović (Reformisti) ima većinu u Gradskom vijeću. Naime, na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća smijenjena je dosadašnja HDZ-ova predsjednica Magdalena Komes, a na njeno mjesto došao HNS-ov vijećnik Nenad Radošević. Za te prijedloge glasalo je 12 vijećnika, a sedam ih je bilo protiv.

Saša Đujić 'To je stil HDZ-a' Matić o Šeksovoj izjavi: Meni je to zazvučalo kao ucjena

Epilog je to koji se dao naslutiti na sjednici prije tjedan dana kada je postalo jasno da su HDZ napustili svi koalicijski partneri koji su s njima na listi osvojili po jedan vijećnički mandat - HSP, HKS i HSP AS, a HDZ je napustio i HNS koji je do tada s njima formirao većinu. Vijećnici triju pravaških stranaka sada se vode kao nezavisni vijećnici. 

Izvan nove većine ostali su tako samo vijećnici HDZ-a, dok se Most odlučio držati sa strane, a sve otkad je njihov potpredsjednik Vijeća u studenom lani zamrznuo vijećnički mandat i time prestao obavljati funkciju potpredsjednika Vijeća, nezadovoljan radom HDZ-ove većine.

 „Njih trojica, vijećnici iz redova „pravaša“ naših dosadašnjih koalicijskih partnera,  su, reći ću izravno, prešli u vladajuću garnituru jer od politike HDZ-a nisu imali nikakve koristi.“ – rekla je Magdalena Komes prilikom rasprave o njenoj smjeni aludirajući na pozicije u nadzornim odborima gradskih tvrtki koje su neki od njih nedavno dobili. I ostali HDZ-ovi vijećnici smatraju ovaj preokret rezultatom političke trgovine.

Bernardić i Milanović NAKON INTERNIH ANKETA SDP odlučio: Zoran Milanović kandidat za predsjednika!

Prozvani vijećnici to demantiraju.

„To licemjerstvo članova HDZ-a ide do te mjere da proziva sada bivše članove HSP-a što se ovo dogodilo, a ne govori o samom početku formiranja većine u ovom Gradskom vijeću. Kako smo, dok smo surađivali i pripremali zajednički sjednice Gradskog vijeća, jedne odluke donosili uoči sjednice, a na samoj sjednici vi ste ih mijenjali i znamo zašto i ok. Nemam ništa protiv i ja sam šutio, ali sada više ne želim šutjeti.“ – rekao joj je Pejo Trgovčević.

Za potpredsjednike Vijeća je nova većina još proteklog tjedna izabrala HSS-ovu Ljubicu Sodić te Miljenka Bušića, bivšeg člana HSP AS a danas nezavisnog vijećnika.

VIDEO Premijer Plenković o aktualnim temama:

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • lika64:

    ex pravaši uz HNS i Reformiste. Eto nemoguće postaje moguće. Lijevo desno pa što, bitna vlast...