Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH U ŠOKU

Slučaj u Gradačcu otvorio niz pitanja: Krvavi pohod pratilo 15.000 ljudi, traži se hitna reakcija

Gradačac: Očevid na policijskom automobilu na koji je pucao Nermin Sulejmanović
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
11.08.2023.
u 22:28

Uoči samoubojstva se još jednom obratio na Instagramu, najavivši nastavak pohoda, a prijenos uživo pratilo je više od 15 tisuća ljudi

Stravičan zločin potresao je Bosnu i Hercegovinu, ali i okruženje: u bjesomučnom pohodu N.S. iz Gradačca ubio je troje ljudi, uključujući svoju ženu, te dva muškarca, oca i sina, a nakon toga je pred policijom počinio samoubojstvo. Kao da zločin koji je zavio u crno Gradačac nije sam po sebi bio dovoljan, pomahnitali je ubojica ubojstvo supruge prenosio uživo na Instagramu, a onda se ponovno javio uživo na toj društvenoj mreži: "Ubio sam oca i sina. Kako su mi naletjeli, Bog zna. Ubio sam ženu i dva dušmanina. Nadam se da sam ubio i policajca. Beba je živa", rekao je na snimci.

'Napunim oružje i idem dalje'

Nakon što je završio obraćanje uživo na Instagramu, objavio je dvije fotografije: na jednoj je prikazan on s bebom, dok su na drugoj beba i supruga. Uoči samoubojstva muškarac se još jednom obratio na Instagramu, najavivši nastavak pohoda, a prijenos uživo pratilo je više od 15 tisuća ljudi.

– Napunim oružje i idem dalje – rekao je, dodavši kako "puno ne govori i da je prije upozoravao" te da mu ovo nisu prva ubojstva. Upitan zašto je ubio suprugu, kazao je da je krila dijete od njega osam dana, a da ga je policiji prijavila zbog "nekoliko šamara". Na teren su odmah upućene jake policijske snage, uključujući i timove Jedinice policije za specijalnu podršku, no potraga nije trajala dugo, locirali su ga na širem području Gradačca te je počinio samoubojstvo.

Admir Arnautovic, stručni savjetnik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, potvrdio je kako je Sulejmanović iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu. Kako je za portal Avaz potvrđeno iz UKC-a Tuzla, hospitalizirana je žena, koja se nalazi na klinici za anesteziologiju i reumatologiju zbog prostrijelne rane prsnoga koša.

– Druga je osoba na ortopediji, a riječ je o muškarcu N. P. zbog ozljeda donjih ekstremiteta. Treća osoba bila je primljena na kliniku za anesteziologiju i reumatologiju, ali je nakon reanimacije nažalost proglašena smrt – rekla je za portal Avaz glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, portal Avaz objavio je i imena žrtava, navevši kako su ubijeni N.H., njegova nevjenčana supruga, te O.D. i D.D., turski državljani. Dok je trajala potraga za ubojicom, u Gradačcu je vladalo opsadno stanje: ljudi su se povukli s ulica nakon apela, a što je bilo i razumljivo s obzirom na to da je ubojica u jednom trenutku bio najavio kako će nastaviti pohod nakon što napuni oružje. Javnost se pita tko je on bio. Poznato je kako se bavio bodybuildingom te je išao na natjecanja osvojivši i dva zlata.

– Šampioni nisu napravljeni u teretani. Šampioni su napravljeni od nečega što je duboko u njima: željeza, sna i vizije – govorio je ranije, prenosi Dnevni avaz. Bio je i jedan od uhićenih prije nekoliko godina zbog pokušaja krijumčarenja velike količine marihuane u Hrvatskoj, a 2016. raspisana je i međunarodna tjeralica za njim zbog nasilničkog ponašanja prema policajcu.

Zločin je otvorio niz pitanja kojima će se bosanskohercegovačko društvo hitno morati početi baviti. Osim porasta nasilja, koji je evidentan ne samo u BiH već i u zemljama okruženja, vidljivo je kako se novi komunikacijski alati i tehnologije, stvoreni ponajprije radi omogućavanja lakše komunikacije, sve više koriste kao sredstvo kojim pomahnitali ubojice i kriminalci pokušavaju doprijeti do što šireg auditorija. Time se uklapaju u trendove postmodernog društva, koje često karakterizira narcisoidnost i želja za dobivanjem što većeg broja pregleda, klikova, komentara. O tome svjedoči i slučaj zločina iz Gradačca. Naime, u prijenosu uživo je govorio kako je upozoravao da će počiniti ubojstvo i kako njegova supruga nije preživjela.

Gradačac: Očevid na policijskom automobilu na koji je pucao Nermin Sulejmanović
1/12

– Upozoravao sam da će doći do ovog. Nije žena preživjela, dobila je metak u glavu – kazao je, među ostalim. Prijenos uživo pratilo je više od 15.000 ljudi, a ono što ledi krv u žilama i potiče na hitnu reakciju jest činjenica da su neki korisnici Instagrama podržavali ubojicu. Ubrzo nakon krvavog pohoda njegov Instagram profil je uklonjen, a podaci o korisničkom računu poslani su istražiteljima.

Obračun s nasiljem

Slijedile su i reakcije predstavnika vlasti, pa je tako premijer Federacije BiH Nermin Nikšić obiteljima žrtava uputio izraze najiskrenijeg suosjećanja, kazavši kako nema riječi kojima se može opisati ono što se dogodilo u Gradačcu. Potvrdio je i kako je bio u stalnom kontaktu s gradonačelnikom Edisom Dervišagićem, ministrom Ramom Isakom i ravnateljem Federalne uprave policije Vahidinom Munjićem.

POVEZANI ČLANCI:

"Od samog početka svi kapaciteti FUP-a bili su na raspolaganju i pomagali u potrazi. Zločinac je na kraju presudio sam sebi, ali nitko ne može vratiti živote koje je u svom zločinačkom pohodu oduzeo. Kad se već dogodio ovakav monstruozni čin, važno je da je reakcija svih nadležnih bila trenutačna i sinkronizirana. Sada je situacija pod kontrolom, ali ostaje gorak okus i uvijek pitanje kako se ovakve stvari mogu spriječiti", napisao je Nikšić.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
22:40 11.08.2023.

Kamenjarke vole balvane,tako ih uči "realyti kultura".Da se udala za zidar ili pekara ne bi je ubio.

NL
NLHR
07:30 12.08.2023.

Ma nikoga ne zanima kad je to bio normalni macho muskarac. E da je neki gay onda bi bilo vise komentara

BA
Barba56
06:21 12.08.2023.

Spominje i neku bebu , veli da je ziva . Pa cija je , mozda njihova , od ubijene i ubice ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije