Naslovnica Vijesti Svijet

Slovenski premijer oduševljen Melanijom: Nije zaboravila domovinu i jezik

Sadašnja američka prva dama prva je na tom položaju u povijesti kojoj engleski nije materinji jezik i druga koja nije rođena na tlu SAD-a
13. srpnja 2018. u 07:19 21 komentara 4049 prikaza
Melania Trump
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Slovenski premijer Miro Cerar oduševljen je što američka prva dama Melania Trump nije zaboravila na staru domovinu i da još govori materinji jezik.

Melania Trump, Donald Trump i Theresa May Donald Trump: 'Meki Brexit? U tom slučaju trgovinski sporazum vjerojatno neće biti postignut'

"Možemo biti ponosni što je prva dama SAD-a iz Slovenije i da nije zaboravila slovenski jezik. Dapače, vrlo dobro govori slovenski i uvijek je vesela kad može razgovarati o našoj domovini", kazao je Cerar u Bruxellesu nakon summita država NATO saveza na koji je američki predsjednik Donald Trump poveo i svoju suprugu Melaniju.

Ona je rođena u Sevnici kod Krškog, ali je domovinu napustila u mladim godinama, gradeći manekensku karijeru, a u SAD-u se udala za nekretninskog magnata i sadašnjeg predsjednika s kojim ima i sina Barrona.

Skupocjene stvari Pompozni dolazak u London: Evo kako putuje prva dama Amerike

Cerar je na summit u Bruxellesu poveo i svoju partnericu Mojcu koja je sudjelovala u neformalnom damskom programu, a također je imala prilike razgovarati s Melanijom, rođenom Knavs.

"Melaniju smo sada već dobro upoznali i ti razgovori su uvijek vrlo ugodni, a naravno da razgovaramo na slovenskom jeziku", kazao je Cerar, izrazivši nadu da će američka prva dama jednom biti u prilici i posjetiti staru domovinu.

Donald Trump DVODNEVNI POSJET Donald Trump sletio u London, ne smetaju mu prosvjedi

Sadašnja američka prva dama prva je na tom položaju u povijesti kojoj engleski nije materinji jezik i druga koja nije rođena na tlu SAD-a. U Sjedinjenim državama žive i njeni roditelji Viktor i Amalija, te sestra Ines, pa jezik iz starog kraja može često prakticirati.

Navodno je malo "slovenščine" u kontaktu s djedom i bakom naučio i Melanijin i Donaldov sin Barron.

Donald Trump na NATO summitu

Melania Trump
1 / 16
Donald Trump na NATO summitu

 

VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

 • Maslac:

  Pa tko god ode iz svoje zemlje nemoze materinji jezik zaboraviti (moze se to dogoditi djeci do 7 godina).

 • zagabria1:

  Ma dobra je Melanija

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  materinski jezik!