Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor oko terana

Slovenski ministar prijeti tužbom: 'Sumnjamo da su se EK i Hrvatska dogovorile. Ako je istina, to bi bilo šokantno i skandalozno'

Dejan Židan
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
12.01.2017.
u 23:08

Židan je nakon razgovora Slovenskoj tiskovnoj agenciji STA rekao da nije dobio prave odgovore na svoja pitanja, te ponovio kako ne isključuje tužbu protiv Europske komisije ako se pokaže da ona u sporu favorizira Hrvatsku.

Slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan razgovarao je večeras u Bruxellesu s europskim povjerenikom za poljoprivredu Philom Hoganom o sporu slovenskih i hrvatskih vinara oko terana, te izjavio da nije zadovoljan dobivenim odgovorima.

Židan je nakon razgovora Slovenskoj tiskovnoj agenciji STA rekao da nije dobio prave odgovore na svoja pitanja, te ponovio kako ne isključuje tužbu protiv Europske komisije ako se pokaže da ona u sporu favorizira Hrvatsku.

Po dolasku u Bruxelles i prije razgovora s Hoganom Židan je za STA kazao da postoje ozbiljne sumnje da su Europska komisija i Hrvatska tijekom hrvatskih pristupnih pregovora došle do dogovora kako zaobići slovensku zaštitu njenog terana budući da se teran proizvodi i u hrvatskoj Istri.

Ako se to pokaže točnim, to bi bilo šokantno i skandalozno i Slovenija bi tužila Europsku komisiju, zaprijetio je Židan, predsjednik slovenskih Socijalnih demokrata, jedne od triju stranaka u vladi premijera Mire Cerara.

Kako su u četvrtak javili slovenski mediji koji se pozivaju na neimenovane izvore pri Europskoj komisiji, cjelovitu informaciju o sporu o teranu EK će dati tijekom narednih dana.

>> Slovenci ljutiti na Europsku komisiju: Hrvatima ne damo teran

Komentara 62

PI
PistaSvasta
23:29 12.01.2017.

Nebu oni nas ostavili na miru. Valjda će naši političari prekinuti famoznu "hrvatsku šutnju".

MA
marsovac
23:22 12.01.2017.

ne samo da su slovenci prosvikali nego su totalno bezobrazni i ogavni. Saka jada.

DE
derin
23:35 12.01.2017.

Ovi Slovenci pukli ko kokice, blamiraju se u svih 16, prestići ce i srbe. Ili ih ovo malo rusi guraju da malo potkopavaju EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije