Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
”Shhhuma aquapark”

Slavonci će se nakon osam godina opet kupati u Velikoj

Ministrica Brnjac posjetila gradilište kompleksa bazena i novog hotela u Velikoj
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
03.06.2021.
u 00:30

Kupališna oaza na Papuku postaje ”Shhhuma aquapark”

Nakon dugo godina bazeni u Velikoj kod Požege, nekad omiljeno kupalište mnogih Slavonaca u srcu Parka prirode Papuk, ovog bi ljeta trebali ponovno biti u funkciji. Posljednja godina kupanja u Velikoj bila je sada već daleke 2013. Podsjetimo, velički bazeni nekad su bili u sastavu Zdravstveno-rekreacijskog centra Toplice, tvrtke kćeri Kamen Ingrada, a kad je ona otišla u stečaj, vlasnik im je postala Podravska banka.

Bazene je 2013. preuzeo Rudolf Radiković, većinski vlasnik Toplica Sveti Martin, a kad su i one završile u stečaju, ponovno su vraćeni banci. Otvorenje krajem lipnja Prije pet i pol godina propale veličke bazene otkupila je Color grupa vlasnika Gorana Šutala iz Požege. No, zbog papirologije i problema koje su imali oko stečaja nad bazenima, radovi na obnovi dugo su kasnili. Sada se, međutim, na gradilištu ubrzano radi. Prva faza projekta je pri kraju, a privatni investitor izrazio je nadu da neće probiti planirani iznos od 5 milijuna eura.

27.05.2021., Velika - Ministrica Nikolina Brnjac posjetila gradilište kompleksa bazena i novog hotela u Velikoj, privatnu investiciju obitelji Sutalo.. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

– U završnoj smo fazi radova. Znate da smo s radovima započeli u lipnju prošle godine. Nakon dugog čekanja građevinske dozvole riješili smo to sve skupa i nadam se da ćemo se, ako ne bude loših vremenskih uvjeta jer radimo na otvorenom, krajem lipnja ili početkom srpnja ovdje svi zajedno okupati – rekao je Goran Šutalo.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić ističe da kontinentalni turizam ima ogromne potencijale, ali da su u tom smislu nužne ovakve investicije koje su usmjerene prvenstveno na smještajne kapacitete viših kategorija.

– Nadam se da će obitelj Šutalo kroz fondove EU moći financirati i izgradnju hotela i zatvorenih bazena jer taj projekt će sigurno biti okidač razvoja gospodarstva naše županije. Nadam se da ćemo kroz gradnju smještajnih kapaciteta dobiti i višednevne, a ne samo jednodnevne posjetitelje – rekla je Jozić.

U tri faze S cijelim projektom upoznata je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja kaže kako je riječ o jako dobrom primjeru budućeg zdravstvenog, kongresnog i sportskog turizma.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

– Za ovaj kraj bogate sportske, kulturne i eno-gastro tradicije to puno znači s obzirom na to da je naglasak daljnjeg razvoja kod nas općenito vezan uz razvoj kontinentalnog turizma. Želimo vidjeti što se sve može napraviti kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti kada je riječ o sufinanciranju jedne ovakve investicije – rekla je ministrica Brnjac za posjeta bazenima.

U budućem kompleksu “Shhhuma aquapark” u Velikoj na površini većoj od 32 tisuće četvornih metara najprije će se izgraditi vanjski bazeni. U drugoj fazi plan je do 2025. otvoriti hotel s četiri zvjezdice, najmoderniji u Slavoniji, no ta investicija teška je 12 milijuna eura pa će je ulagači pokušati realizirati uz pomoć sredstava iz fondova EU. U posljednjoj, trećoj fazi planirana je izgradnja zatvorenih bazena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije