Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na spornoj granici

Sjeverna i Južna Koreja izmijenile vatru: 'Uzvratili smo na granate'

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
31.03.2014.
u 09:50

Južna Koreja je izvijestila da je uzvratila vatru nakon što su granate pale u njihove teritorijalne vode.

Sjeverna i Južna Koreja izmijenile su vatru preko sporne morske granice. Sjeverna Koreja je ranije u ponedjeljak izvijestila da će održati vojne vježbe na sedam mjesta u blizini granice, piše BBC.

Južna Koreja je izvijestila da je uzvratila vatru nakon što su granate pale u njihove teritorijalne vode. "Neke granate koje je bacila Sjeverna Koreja pale su na naše područje i naša strana je odgovorila vatrom", izjavio je vojni glasnogovornik Južne Koreje i dodao kako su u tom trenutku obje strane pucale u more.

Zapadnu granicu između Koreja ucrtao je UN nakon Korejskog rata, no Sjeverna Koreja je nikada nije priznala. Krajem 2010. su na granici ubijena četiri Južnokorejca, nakon što su Sjevernokorejci na njih otvorili vatru.

>> Sjeverna Koreja prijeti novim nuklearnim testovima

Komentara 4

Avatar MDubović
MDubović
10:25 31.03.2014.

Nema rata. Velesilama, Rusiji i Kini s jedne strane te SAD-u s druge strane odgovara ovakva tužna i jadna korejska pat pozicija. S Korejcima rade pokusne kuniće. U slučaju rata stradalo bi deset milijuna Korejaca. Divide et impera! Kinezi bi kontrolirali cijelu Koreju, Amerikanci bi na kineske granice. Pošto se ne mogu dogovoriti, ostaje pat pozicija. Ujedinjena Koreja, slobodna od bilo koga - nikome ne odgovara jer bi to bila znanstveno-tehnološka, gospodarska i vojna sila. Koplja se lome preko korejskog naroda s obje strane granice. Onog na sjeveru Poluotoka kojemu je ispran mozak ideologijom yuche, te onoga na jugu Poluotoka koji misli da je slobodan, ali je vojno porobljen. Reći ćete da nije? Što onda radi 30 000 američkih vojnika u Južnoj Koreji? Sjećam se da su Korejci s juga više puta prosvjedovali protiv američke čizme jednako kao i protiv diktatora Kima na sjeveru.

Avatar pimpek
pimpek
11:04 31.03.2014.

bili su najbolji prijatelji, igrali su basket, gledali su nba mečeve, namješto mu je sjevernokorejske ženske a onda se i Rodman odreko debeljka

Avatar superhik74
superhik74
18:45 31.03.2014.

Izmjenile vatru? Vjerojatno jedna drugoj zapalile cigarete?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije