Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Žinić o aferi: Protiv mene se vodi medijski linč, spreman sam odstupiti ako je bilo nezakonitosti

Ponovio je da nije učinio ništa protuzakonito. “Da istaknem da je tome tako, reći ću da se i u obnovi kuća vidjelo da je sve što se iznosi protiv mene potpuno iskonstruirano”, rekao je Žinić.
20. siječnja 2021. u 13:55 144 komentara 6252 prikaza
Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić u Petrinji je izašao pred novinare i odgovarao na pitanja.

“Ja sam dragovoljac HV-a, branio sam ovaj kraj i za njega krvario. To želim na početku istaknuti", započeo je Žinić.

"Ni u jednu nekretninu nisam ušao nelegalno, protuzakonito. Za svaku sam dobio potvrdu, odnosno dokument da sam legalno u svim tim nekretninama. Ni za jednu nekretninu nisam se oglušio ni za kakvo plaćanje, kao što mi se stavlja na teret. Ovaj medijski linč koji se provodi prema meni i mojoj obitelji, s raznim konstrukcijama, neistinama i pokušajima dezintegracije mene kao osobe smatram da nije korektan jer ovog trenutka spreman sam odstupiti, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora i ne kandidirati se za župana u sljedećem mandatu utvrde li se bilo kakve nepravilnosti”, rekao je Žinić.

Snimio: Danijel Prerad

Ivo Žinić SPORNA NEKRETNINA Birokratsko rastezanje dugo 25 godina: Zašto Žinić 2006. nije dobio kuću?

Ponovio je da nije učinio ništa protuzakonito. “Da istaknem da je tome tako, reći ću da se i u obnovi kuća vidjelo da je sve što se iznosi protiv mene potpuno iskonstruirano”, rekao je Žinić.

U priči oko kuće Ive Žinića svakodnevno se razotkrivaju novi detalji.

Prvo je tvrdio da se u dodijeljenu nekretninu uselio nakon Bljeska i Oluje, u kolovozu ’95., a državni je ured tvrdio da mu je kuća dodijeljena četiri mjeseca prije toga.

Bilo je nejasno kako je to moguće jer je zakon koji je omogućio takvu dodjelu kuća donesen tek krajem rujna te godine. Kasnije su kazali da je do pogreške došlo zbog teško čitljivog rukopisa i da je datum dodjele kuće 19. rujna, a ne 14. travnja.

Ivo Žinić prostrana državna nekretnina Žinić progovorio o stanu u Zagrebu: Ne zna tko ga koristi niti tko je zamijenio prezime

U cijeloj se aferi pojavio i novi detalj. Naime, kuća koju je kupio Žinićev sin nakon potresa dobila je naljepnicu za rušenje. No kuća nije oštećena u potresu, nego u ratu. Ali ni to nije bio kraj nekretninskim aferama.

Otkriveno je da Žinić, unatoč tome što od 1995. godine živi u državnoj kući u Glini, unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, Ivo Žinić navodno se koristi i prostranim državnim stanom u Zagrebu. Stan ima 80-ak četvornih metara, a Ministarstvo branitelja neuspješno pokušava iseliti Ivu Žinića već sedam godina.
 

 

iz školskih dana
Možete li prepoznati koji se poznati Hrvat nalazi na fotografiji iz 1978.?
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
 • Mimosvijet:

  Odstupit ćeš ti ne zbog medijskog linča nego zato što je veliki vođa to tražio. I ne glumi žrtvu. Žrtve smo mi koji moramo trpiti vaš invazivni krkanluk već 30g.

 • MB365:

  Tako je i Horvatinčić rekao da se protiv njega vodi medijski linč jer je ubio 4 osobe!

 • Avatar Warded
  Warded:

  Pa kako se protiv mene ne vodi linč crva?! Da ti nisu imali što naći, ne bi našli. Svi se vadite na istu šemu.