Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prostrana državna nekretnina

Žinić progovorio o stanu u Zagrebu: Ne zna tko ga koristi niti tko je zamijenio prezime

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/21
20.01.2021.
u 12:32

Župan tvrdi kako ga Ministarstvo hrvatskih branitelja ne pokušava iseliti iz stana, unatoč službenom odgovoru koje je Ministarstvo poslalo, a u kojemu se navodi kako su zbog toga već bili na sudu

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić progovorio je o korištenju prostranog državnog stana u Zagrebu te naglasio kako je sve nekretnine koje ima dobio na legalan način. 

"Evo, prije svega reći ću da sam ja hrvatski dragovoljac, časnik hrvatske vojske, bojnik, koji je oslobađao ovaj kraj, ovu Glinu i došao ovdje, dakle na Banovinu. Ni u jednu nekretninu, niti u ovu o kojoj vi govorite niti u ovu kuću u kojoj sada živimo, a ni u stan, nisam ušao nelegalno. Dakle, sve ove nekretnine dobio sam na korištenje i uredno. Dakle, za sve posjedujem određenu dokumentaciju i, dakle, nisu istine sve ovo što je izrečeno", rekao je župan za 24sata ispred svoje kuće u Glini. Naime, ranije je otkriveno da župan Žinić besplatno živi u državnoj kući u Glini, da je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu te da je njegova supruga naslijedila obiteljsku kuću u Glini. 

"Znači ovo što se navodi da nisam plaćao najam, da sam to koristio sukladno, odnosno protuzakonito itd. Reći ću vam da su to sve laži, podmetanja, a evo i medijski linč", rekao je dodajući da su u medijima "određene konstrukcije". 

Na pitanje je li plaćao najam od 2008. godine za kuću u Glini, rekao je: "Ja sam sve plaćao, plaćam režije, plaćam najam onako kako je propisano, ne za mene, nego kako je propisano. Sve sam plaćao što je potrebno. Dakle i najam i režije i dandanas plaćam sve što je potrebno. Dakle, ništa nisam radio protuzakonito. A evo, sve ove laži i konstrukcije koje se navode, dakle ovo je određeni medijski linč. Ponavljam, dakle, kao što se u obnovi obiteljskih kuća pokušalo optužiti mene kao inženjera da sam ja odgovoran za određenu... Sad se pokazuje istina, nadam se da će i ovdje biti pokazana istina", tvrdi. 

VIDEO Pogledajte kako izgleda kuća za koju je župan Ivo Žinić od 1995. godine plaćao najamninu od 100 kuna mjesečno

Župan tvrdi kako ga Ministarstvo hrvatskih branitelja ne pokušava iseliti iz stana, unatoč službenom odgovoru koje je Ministarstvo poslalo, a u kojemu se navodi kako su zbog toga već bili na sudu. 

"Ako je, ovaj, ovo najvažnije pitanje, za mene nije sigurno, i želim na neki način i sebe i svoju obitelj osloboditi ovakvih nekakvih laži i optužbi i želim se posvetiti upravo onom najvažnijem pitanju ovdje, a to je rješavanje posljedica potresa i zbrinjavanje ljudi. A ako se dokaže bilo što da sam ja radio nezakonito po pitanju bilo koje nekretnine ili u mojim postupcima, evo neću se kandidirati za župana na sljedećim izborima", rekao je. 

Žinić je opovrgnuo da posjeduje četiri nekretnine te da ih paralelno koristi. 

Ivo Žinić
1/19

"Ušao sam u kuću 1995. godine legalno, nisam nikoga istjerao. Ne koristim ništa paralelno", rekao je te potvrdio kako je stan na zagrebačkom Borovju koristio "do određenog vremena" koje, kako kaže, stoji u dokumentaciji. 

"Ponavljam po deseti put, dakle potpuno legalno i propisno sam ušao u ove nekretnine i koristio ih. O tome posjedujem dokumentaciju. Ako sam bilo što nezakonito i nelegalno napravio, spreman sam odgovarati", rekao je, a na pitanje hoće li se iseliti iz stana u Borovju odgovorio je: "Rekao sam sve."

Na pitanja tko trenutačno koristi taj stan te tko je nalijepio naljepnicu Cestarić preko prezimena Žinić, odgovorio je samo: "Ne znam."

Ključne riječi

Komentara 38

DU
Deleted user
12:50 20.01.2021.

Znači ne znaš tko koristi stan koji si oteo državi i na njemu stoji tvoje prezime i uplatnice na tvoje ime i u njemu borave tvoja djeca, ali ti i dalje ne znaš tko koriti taj stan, mene zanima kakoo ste vi znali da smo mi budale?

MA
mare007
12:53 20.01.2021.

ovo je isfurano. Hrvatski branitelj i bla bla,. 250,000 je Hrvatskih branitelja medju kojima i JA pa nemam toliko kuca. Daj nadji nesto bolje. Ili barem izmisli

Avatar Majda
Majda
13:06 20.01.2021.

Dajte točnu adresu stana u Borovju,ako nije ničiji .imam par poznanika Roma za uselit,pa neka rješava s njima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije