Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko granice

Sirijci i Afganistanac pokušali ući u Hrvatsku skriveni u vlaku

bajakovo
Goran Ferbežar/Pixsell
24.05.2012.
u 08:37

Također u Tovarniku, ali na cestovnom graničnom prijelazu, mercedes kojim je upravljao 50-godišnji crnogorski državljanin nije se na ulasku zaustavio na carinskom pregledu

TOVARNIK – Dvojica Sirijaca i jedan Afganistanac pokušali su skriveni u krovnom prostoru međunarodnog brzog vlaka Beograd – Zagreb ući u Hrvatsku izbjegavajući graničnu kontrolu. Otkrili su ih i uhitili policijski službenici prilikom pregleda skrovitih mjesta u vagonu kada je vlak ušao u graničnu postaju Tovarnik.

Utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Hrvatske zbog čega je doneseno rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.

Također u Tovarniku, ali na cestovnom graničnom prijelazu, mercedes kojim je upravljao 50-godišnji crnogorski državljanin nije se na ulasku zaustavio na carinskom pregledu nego je nastavio vožnju i policijska ga je ophodnja zaustavila kilometar-dva dalje u samom mjestu Tovarnik, ali je odbio alkotest.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o sigurnosti prometa na cestama 50-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Vinkovcima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije