Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPALI VLADU

Sindikalni povjerenici Pružnih građevina prosvjeduju u četvrtak

pruga
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.07.2015.
u 14:47

Između ostalog, od Vlade i HŽ Infrastrukture traže da premjeste Službu za EU projekte iz HŽ Infrastrukture u određenu državnu agenciju

Sindikalni povjerenici Pružnih građevina za četvrtak su najavili prosvjed koji će u 11 sati na ispred zgrade Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u Zagrebu.

U priopćenju koje potpisuju Slavko Proleta, predsjednik Sindikata infrastrukture HŽ, i Ivan Forgač, predsjednik Sindikata hrvatskih željezničara, navedena su četiri zahtjeva. Između ostalog, od Vlade i HŽ Infrastrukture traže da premjeste Službu za EU projekte iz HŽ Infrastrukture u određenu državnu agenciju, kako bi Pružne građevine mogle sudjelovati u projektima koje sufinancira EU.

U priopćenju se kritizira Vlada zbog "licemjernog odnosa" prema sindikatima, kao i resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić koji, kako tvrde, "umjesto da osigura zaposlenost, inzistira na otpuštanju radnika".

>> Holy: Vladi nije stalo da spasi Pružne građevine

>> HŽ Infrastruktura raspisuje novi natječaj za gradnju pruge Dugo Selo – Križevci

Komentara 1

ZG
zgbuco
16:18 13.07.2015.

Kaj je drugovi sindikalci? Treba se primit posla da bi se dobili novčeki iz EU, a ne samo prosipati demagogiju i ubirati članarinu. Nikada vas nije bilo briga za radnike, već za vlastite riti koje ste namirivali od postotka uzimanog od plaća šljakera. Ajde budite frajeri i napravite sistem da svako bira hoće li biti član vaših sindikata ili ne. Ovak je vama dobro jer ak delaš u državnim ili javnim službama sindikalisti ti zemeju svoj dio hoćeš ili nećeš. Naši sindikati nisu više ni na razini bivše Juge. onda su bar šljakerima nabavljali svinjske polovice, obleku i sl. Danas samo kukaju za korist svojih riti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije