Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mini vinograd

'Simbol je to našeg vinogorja i reklama za naš podrum'

Kaptol (1)
Foto: Ljiljana Marić/Večernji list
1/3
24.04.2013.
u 10:05

Kaptolačka udruga vinogradara, vinara i voćara usred svoga mjesta, pokraj vlastitog podruma posadila je mali vinograd. Za sada on ima 42 trsa graševine

Kaptolačka udruga vinogradara, vinara i voćara usred svoga mjesta, pokraj vlastitog podruma posadila je mali vinograd. Za sada on ima 42 trsa graševine.

– Kaptol se nalazi u središtu Kutjevačkog vinogorja, jednog od najpoznatijih i najkvalitetnijih kod nas, pa smo odlučili posaditi ovaj vinograd kao simbol toga vinogorja. Isto tako želimo da ovaj vinograd koji se nalazi na vinskoj cesti svakog namjernika svrati do našeg podruma te da on sada mjesto naših okupljanja za različite manifestacije koje priređujemo, od Vincelova od Pudarijade – objasnio je Ferdinand Novak, predsjednik Udruge.

Najavio je da će uz vinograd o kojem će se svake godine brinuti četiri člana Udruge, \'niknuti\' još neki sadržaji vezani za preradu grožđa kao što je preša, burad i slično. Na blagdan sv. Juraja, zaštitnika zemljoradnika, kaptolački župnik Josip Klarić uz nazočnost članova Udruge te ostalih župljana blagoslovio je vinograd.

– Ovaj vinograd i pšenicu koju blagoslivljamo je simbol vašeg rada, truda, žuljeva i nade. Bog daje smisao svakom trudu samo je važno da taj trud bude ljubav i za dobro te da se u njemu osjećamo kao suradnici Božji – istaknuo je msgr. Klarić.

Nakon blagoslova svi su se u procesiji vratili u župnu crkvu gdje je služena sveta misa za članove udruge kojima je sv. Juraj zaštitnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije