Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Seljaci poručuju: Kazne nećemo platiti, već ćemo se žaliti!

Ja sam prvi zato da ukinu poticaje. Meni ne trebaju. Ja i sada tvrdim da su oni za lopove-ogorčen je M. Radošević
10. svibnja 2012. u 13:41 1 komentara 8 prikaza
prosvjedi
Foto: Michael Palijan / VLM

- Nećemo platiti kazne već ćemo se žaliti ! - ogorčeno su ustvrdili Petar Jurčević, Marko Čolik i Milan Radošević, trojica seljaka koje je Prekršajni sud u Grubišnom Polju kaznio s po 1400 kuna jer su pogrešno parkirali i odbili postupiti prema naredbi policije. Naime, oni su 2. veljače na raskrižju u Velikom Grđevcu, kao jedinom punktu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u sudjelovali u mirnom prosvjedu upozorenja zbog neisplate poticaja na koji su se toga dana odlučili seljaci diljem Hrvatske, pa ispada da su i jedini u Hrvatskoj zbog tih prosvjeda sudski gonjeni i kažnjeni.

- Razočarani smo i ogorčeni ! Posebice jer još uvijek ni lipe poticaja nismo ! Rate za traktor stižu, račun je i dalje blokiran, a jučer sam prodao kravu da napokon krenem u sadnju kukuruza ! –očajan je M. Radošević, koji kao ozebao sunca čeka oko 70 000 kuna poticaja. Za sve što im se dogodilo krive državu.-Ja sam prvi zato da ukinu poticaje. Meni ne trebaju. I sada tvrdim da su oni za lopove - ogorčen je M. Radošević, poručujući neka  mu država omogući poštenu naplatu njegova proizvoda, pa neće trebati poticaji, ali niti prosvjedi.

– Kažu da nema novca u državi. Očito ga ne znaju dobro raspoorediti. Neka puste mene s pet razreda osnovne škole pa će svi imati novca. Svi oni trebaju u zatvor!- ljutit je bio P. Jurčević, koji očekuje oko 100 000 kuna poticaja. Brkić Slavimir iz Tomašice nedaleko Garešnice, koji također nije dobio ni lipe poticaja, namjerava tužiti i ministra Jakovinu i ministarstvo poljoprivrede zbog lažnih izjava, dok Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje poručuje da nije pošteno građane Hrvatske, koji svoje nezadovoljstvo iznose na miran način, tako kažnjavati. 

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
  • kverkus:

    puna podrška seljacima i hrvatskoj privredi jer ako oni propadnu zarasti će nas korov.