Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blokada ceste

Seljaci poručuju: Kazne nećemo platiti, već ćemo se žaliti!

prosvjedi
Michael Palijan / VLM
10.05.2012.
u 13:41

Ja sam prvi zato da ukinu poticaje. Meni ne trebaju. Ja i sada tvrdim da su oni za lopove-ogorčen je M. Radošević

- Nećemo platiti kazne već ćemo se žaliti ! - ogorčeno su ustvrdili Petar Jurčević, Marko Čolik i Milan Radošević, trojica seljaka koje je Prekršajni sud u Grubišnom Polju kaznio s po 1400 kuna jer su pogrešno parkirali i odbili postupiti prema naredbi policije. Naime, oni su 2. veljače na raskrižju u Velikom Grđevcu, kao jedinom punktu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u sudjelovali u mirnom prosvjedu upozorenja zbog neisplate poticaja na koji su se toga dana odlučili seljaci diljem Hrvatske, pa ispada da su i jedini u Hrvatskoj zbog tih prosvjeda sudski gonjeni i kažnjeni.

- Razočarani smo i ogorčeni ! Posebice jer još uvijek ni lipe poticaja nismo ! Rate za traktor stižu, račun je i dalje blokiran, a jučer sam prodao kravu da napokon krenem u sadnju kukuruza ! –očajan je M. Radošević, koji kao ozebao sunca čeka oko 70 000 kuna poticaja. Za sve što im se dogodilo krive državu.-Ja sam prvi zato da ukinu poticaje. Meni ne trebaju. I sada tvrdim da su oni za lopove - ogorčen je M. Radošević, poručujući neka  mu država omogući poštenu naplatu njegova proizvoda, pa neće trebati poticaji, ali niti prosvjedi.

– Kažu da nema novca u državi. Očito ga ne znaju dobro raspoorediti. Neka puste mene s pet razreda osnovne škole pa će svi imati novca. Svi oni trebaju u zatvor!- ljutit je bio P. Jurčević, koji očekuje oko 100 000 kuna poticaja. Brkić Slavimir iz Tomašice nedaleko Garešnice, koji također nije dobio ni lipe poticaja, namjerava tužiti i ministra Jakovinu i ministarstvo poljoprivrede zbog lažnih izjava, dok Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje poručuje da nije pošteno građane Hrvatske, koji svoje nezadovoljstvo iznose na miran način, tako kažnjavati. 

Komentara 1

DU
Deleted user
19:55 11.05.2012.

puna podrška seljacima i hrvatskoj privredi jer ako oni propadnu zarasti će nas korov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije