Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARNJA KONTROLA

Šefa Sanaderova osiguranja vraćaju na posao u MUP

davor blazevic (1)
Marko Prpić/Pixsell
07.01.2012.
u 13:22

Davor Blažević Tigar je hitno suspendiran nakon Božića zbog fotografija u medijima.

Davor Blažević Tigar, suspendirani pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, doznajemo u MUP-u, sljedeći bi tjedan trebao biti vraćen na posao.

Hoće li nastaviti raditi na čelu Uprave ili će biti raspoređen na neko drugo radno mjesto, za sada nije poznato. Bivši tjelohranitelj nekadašnjeg šefa Vlade i HDZ-a Ive Sanadera, podsjetimo, suspendiran je odlukom ministra Ranka Ostojića krajem prosinca nakon objave fotografija na kojima se vidi da je Tigar na Badnjak dostavljao pakete Sanaderu u ured njegova odvjetnika Gorana Suića.

Oprezan s izjavama

Ostojić ga je tada odmah udaljio iz službe, a u obrazloženju ministrove odluke bilo je navedeno da je Blažević teško povrijedio službenu dužnost jer je prema objavljenim fotografijama bilo zaključeno da je kontaktirao sa Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode. MUP je, između ostalog, tada naveo da je Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe te da zbog toga protiv njega pokreću stegovni postupak. Inače, nakon Tigrova ekspresnog micanja s čela Uprave, resorni ministar je bio puno oprezniji govoreći o nastaloj situaciji tvrdeći da ne želi prejudicirati ničiju krivnju pa ni Blaževićevu iz čega se moglo zaključiti da bi se moglo dogoditi da ovoga ubrzo vrate na posao.

Bivšeg šefa Sanaderova osiguranja pred Suićev ured je dovezao Siniša Vukosav, Blaževiću podređeni policajac, u svom autu pa je unutarnja kontrola MUP-a i s njim obavila razgovor nakon kojeg je zaključeno da ga se ne treba suspendirati jer se nije ogriješio o službu. Bivši Sanaderov tjelohranitelj jedan je od svjedoka tužiteljstva u postupku oko Fimi medije s obzirom da je utvrđeno tijekom istrage da je Blažević primao novčane naknade iz crnog fonda HDZ-a. Istražiteljima je bio također zanimljiv i zbog navodnih torba punih novca, izvučenih preko marketinške agencije, koje su Sanaderu donošene kući.

Činjenica jest da je Tigar u stopu pratio Sanadera pa se željelo doznati kakva su njegova saznanja o ovim inkriminacijama, no od bivšeg tjelohranitelja nekadašnjeg šefa Vlade i HDZ-a, nisu uspjeli izvući niti riječi. Ovaj podatak ne čudi s obzirom da je poznato kako je Tigar bio izuzetno odan Sanaderu, a čini se da ga nije zaboravio ni unatoč svim problemima koje Sanader trenutačno ima za vratom.

Tigar bez komentara

O Blaževićevom načinu rada često su se mogle čuti dvojake informacije. Dok su jedni o njemu govorili kao o profesionalcu, drugi su pak znali predbacivati da je Upravu kojoj je do prije tjedan dana bio na čelu zapravo pretvorio u privatnu policijsku jedinicu poprilično odvojenu od ostatka MUP-a. Svoj skori povratak na posao Blažević jučer nije imao želju komentirati.

Ključne riječi

Komentara 19

JS
ja sam gladan
13:42 07.01.2012.

Pa ovaj Ostojić se boji i suhog bakalara. Sigurno ima nečistu savjest!

JA
jaruzelskia
14:05 07.01.2012.

Ne volim policiju ali priznajem da je: Ostojić je pametan i profesionalan.

LU
luke
13:29 07.01.2012.

NAravno, Ostojić ze usro....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije