Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA Predsjedničkom paru zamjeraju česte tužbe

Sarkozyjevi kao trivijalni tužitelji

18.12.2008.
u 17:40

Francuska prva dama Carla Bruni-Sarkozy na sudu je dobila odštetu u iznosu od 40.000 eura, koju joj mora isplatiti tvrtka Pardon s otoka Réunion jer je prodavala vrećice ukrašene fotografijom na kojoj je obnažena.
Odvjetnik Carle Bruni-Sarkozy Thierry Herzog ustvrdio je da prodaja vrećice šteti njezinu ugledu te da supruga francuskoga predsjednika nije dala pristanak za upotrebu sporne fotografije.

Tražio je zabranu prodaje sporne vrećice i 125.000 eura odštete.

Moralna šteta
U objašnjenju suda glavnoga otočkog grada Saint Denisa de la Réuniona piše da je “neovlašteno korištenje fotografije Carle Bruni prvoj dami nanijelo moralnu i ekonomsku štetu”.

Vlasnik modnog lanca Peter Mertes izjavio je da će uložiti žalbu na presudu jer mu se odšteta čini previsokom.

Crno-bijelu fotografiju Carle Bruni-Sarkozy na kojoj ona rukama jedva da pokriva intimne dijelove snimio je 1993. fotograf Michel Comte, dok je Bruni bila profesionalni model i prodao je u travnju na dražbi anonimnom kolekcionaru za 91.000 dolara. Sarkozyjevi su u posljednje vrijeme često “po sudovima” zbog, kako Francuzi smatraju, fokusiranosti na trivijalne razloge. Predsjednik Sarkozy u listopadu se žalio sudu zbog vudu lutke s njegovim likom koja se prodavala u trgovinama. Sud je donio presudu prema kojoj je riječ o “napadu na dostojanstvo pojedinca”. Lutka nije povučena iz prodaje.

Božićni dar
Prema odluci suda, povlačenje bi predstavljalo gušenje prava na humor. Prema pisanju francuskih medija, vudu lutka sa Sarkozyjevim likom i 12 igala među najprodavanijim je predmetima za božićne darove. (zb, H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije