Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petroslav sapunar:

Sapunar: Neću podnijeti ostavku zato što HDZ traži moje razrješenje

petroslav sapunar
Ivana Ivanović/Pixsell
28.09.2010.
u 16:26

Sapunar smatra da bi njegovim razrješenjem mogla nastati kriza funkcioniranja Skupštine te problem želi riješiti međustranačkim dogovorima.

Petroslav Sapunar, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, inače šurjak splitskog gradonačelnika Željka Keruma, odgodio je za sutra sazvanu sjednicu!

- Želio sam normalno odraditi sjednicu, ali Klub vijećnika HDZ-HSLS-HSS praktično je želio ubaciti točku o mojem razrješenju koje su potaknuli prije 15-ak dana - kazao je Sapunar za Večernjak.

Tvrdi da je analizirajući situaciju spoznao da njegovo razrješenje ne bi donijelo rješenja problema u Splitsko-dalmatinskoj županiji te da Statutom i Poslovnikom županije nije definirano što se događa nakon razrješenja.

- Želim da se na korektan i demokratski način, za zajedničkim stolom, međustranačkim dogovorima, kako je bilo i do sada, a ne na samoj Skupštini, pronađe rješenje za novonastalu situaciju da se ne bi dogodila kriza funkcioniranja Skupštine - objašnjava Sapunar.

Podsjeća da je jednoglasno prije godinu i pol izabran za predsjednika županijske Skupštine.

Na upit hoće li sam podnijeti ostavku, Sapunar odgovara da neće jer smatra da ni u čemu nije pogriješio.

- Sav moj grijeh je što sam se u proteklih godinu i pol držao Statuta i Poslovnika i što sam maksimalno izlazio u susret svim strankama - ističe Sapunar.

Sjednicu će vjerojatno sazvati za desetak dana.

U 15 sati počeo je sastanak Kluba vijećnika HDZ-a. Predsjednik dalmatinskog HDZ-a Kruno Peronja kaže da razgovaraju o vrlo ozbiljnim temama te da nisu donijeli odluku o tome kako će reagirati na Sapunarovo odgađanje sjednice županijske Skupštine u "pet do dvanaest".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije