Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oliver dragić

SAD će deportirati muškarca iz Ohia optuženog za sudjelovanje u masakru u Srebrenici

Srebrenica
Foto: Reuters/PIXSELL
08.12.2017.
u 07:46

Vlada SAD optužila je prošle godine Olivera Dragića u Akronu, Ohio kada je otkriveno da je bio pripadnik specijalnih jedinica u Bosni i da je na prijevaru ušao u Sjedinjene države kao izbjeglica, tvrdeći kako je bio žrtva rata

Muškarac iz Ohia optužen da je bio pripadnik paravojne policije koja je sudjelovala 1995. u srbijanskom masakru 8.000 bošnjačkih muslimana u Srebrenici bit će deportiran iz SAD prema sporazumu o priznanju krivnje jučer na američkome Saveznom sudu.

Vlada SAD optužila je prošle godine Olivera Dragića u Akronu, Ohio kada je otkriveno da je bio pripadnik specijalnih jedinica u Bosni i da je na prijevaru ušao u Sjedinjene države kao izbjeglica, tvrdeći kako je bio žrtva rata. Dragić (42) je jedan od nekoliko muškaraca u sjevernom Ohiu koje su tužitelji optužili posljednjih godina da su prikrivali svoju uključenost u rat u Bosni prigodom ulaska u SAD.

Dragić je priznao lažne iskaze, no poriče kako su on i njegove policijske postrojbe sudjelovale u ratnim zločinima blizu Srebrenice 1995., rekao je Dragićev branitelj Darin Thompson. Tijekom rata u Bosni 1992. do '95. oko 8.000 muslimanskih muškaraca i dječaka ubile su postrojbe bosanskih Srba pod zapovjedništvom bivšeg generala Ratka Mladića u Srebrenici u srpnju 1995. i to je najgore masovno ubojstvo na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata.

Vlada SAD-a navodi kako je Dragićeva paravojna policija bila razmještena okolo Srebrenice kako bi pronašla preživjele i spriječila njihov bijeg.

Pogledajte i galeriju: Reutersove fotografije godine!

Srebrenica
1/23
Ključne riječi

Komentara 1

OV
Ovozemaljski
08:29 08.12.2017.

Ajmo braco lazite nam da to niste bili vi... onako mitomanski kako samo vi znate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije