Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele referendum

Bošnjaci: Srebrenica ne smije biti u Republici Srpskoj

Srebrenica
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
1/3
13.08.2016.
u 16:39

Sadik Ahmetović: Grad u kojem je počinjen genocid za koji postoje međunarodne presude nema alternativu

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Sadik Ahmetović najavio je kako će uskoro biti otvorena rasprava o donošenju odluke u skupštini općine Srebrenica da se raspiše referendum na području općine na kojem bi se odlučilo o izdvajanju Srebrenice iz Republike Srpske.

– Svjesni smo da referendumi u ovakvoj situaciji nisu rješenje, ali grad u kojem je počinjen genocid za koji postoje presude Međunarodnog suda pravde i više presuda Haaškog tribunala nema alternativu imajući u vidu da OHR neće zaustaviti direktno kršenje Daytonskog sporazuma od Skupštine i svih političkih aktera u RS – rekao je Ahmetović za portal Klix.ba.

Upozorio je Ahmetović i na niz drugih problema s kojima se svakodnevno susreću Bošnjaci u Srebrenici poput progona, nedopuštenog učenja materinskog jezika kao i izravne prijetnje predsjednika RS-a Dodika da Bošnjaci moraju izaći na referendum ako žele živjeti u RS-u.

– Naša odluka o raspisivanju referenduma na području Srebrenice rezultat je odnosa vlasti iz Banje Luke naspram države i Bošnjaka u RS-u te pasivnosti OHR-a u pogledu antidaytonskog djelovanja vlade RS-a i Milorada Dodika – rekao je Ahmetović.

>> 'Srebrenička žrtva utkana i u našu povijest – stvorene su pretpostavke za Oluju'

>> Protivnici beogradskog skupa za žrtve Srebrenice donijeli fotografiju Slobodana Miloševića

Komentara 25

Avatar Peterančan
Peterančan
16:44 13.08.2016.

Krivi naslov. Republika srbska ne smije biti u BiH. Ni u Europi. Nigdje!

Avatar mason
mason
06:38 15.08.2016.

Iz ovih komentara mogu vidjeti razlicita misljenja i uvjerenja. Ali mene samo interesira kako je Rudof Hren prezivio sa muhadzedinima i genetskim kriminalcom Naserom Oricem toliko godina, a da nije uspio preziviti ni jedan dan kad je dosla srpska vlast.. Ja ne smatram da je njegov zivot vridniji od ostalih ali ja sam katolik i svako voli svoje. Zalosno je da u Europi postoji narod koji je vise zeljan krvi od muhadzedina i kriminalaca. Uvijek postoji zlo vise od zla.

ZV
zvstra3
19:17 02.10.2016.

Zahvaljujući zloupotrijebi od strane muslimanskih, američkih, zapadnoevropskih i arapskih, ali i antisrpskih političara i medija u Srbiji,Potočari su postali simbol prevare. Velike podvale. Simbol zloupotrebe mrtvih nesrećnika i bola njihovih porodica radi obračuna sa srpskim narodom i Republikom Srpskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije