Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Šimić: Sad znamo da Plenković ne govori istinu

Miroslav Šimić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
31.05.2017.
u 13:10

Imenovanje novih ministara koje HDZ već mjesec dana najavljuje odmah u tjednu nakon lokalnih izbora, koje bi ujedno trebalo biti i dokaz nove HDZ-ove većine, nije bilo tema Predsjedništva Sabora

Kako je i najavljivano, saborski zastupnici s radom nastavljaju idući tjedan, odnosno nakon drugog kruga lokalnih izbora, no još nije jasno koji dan bi se pred njima trebao naći prijedlog imena četiri nova ministra koji bi trebali zamijeniti smijenjene Mostovce. Sjednica Sabora počinje u iduću srijedu, potvrdio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon sjednice Predsjedništva, a pred zastupnicima je oko 120 točaka dnevnog reda.

Imenovanje novih ministara koje HDZ već mjesec dana najavljuje odmah u tjednu nakon lokalnih izbora, koje bi ujedno trebalo biti i dokaz nove HDZ-ove većine, nije bilo tema Predsjedništva Sabora.

 - To nije bila tema današnje sjednice, ovo je sjednica koja uvijek prethodi sjednici Sabora. Bitno je, sukladno članku 7. Zakona o Vladi, podsjetiti da predsjednik Vlade mora predložiti nove ministre na prvoj idućoj sjednici. Ovo je ta sjednica, i očekujem da vrlo brzo po njenom početku predloži ministre, ne znam hoće li to biti prvi dan 7. lipnja ili 8. lipnja – objasnio je Jandroković. Podsjeća i kako se imenovanje novih ministara ne raspravlja na plenarnoj sjednici Sabora, već na matičnim odborima, no i kako Sabor ipak nakon saslušanja premijera i novih ministara po odborima, treba glasovanjem potvrditi njihovo imenovanje.

- U srijedu počinjemo s uvijek atraktivnim aktualnim prijepodnevom, nakon toga, vidjet ćemo se što će se dogoditi, imamo puno točaka dnevnog reda i radit ćemo dok ne dođe točka o imenovanju novih ministara – tvrdi Jandroković. Upitan ima li HDZ vladajuću većinu, odgovorio je kako je HDZ tu većinu demonstrirao prilikom njegova imenovanja na mjesto predsjednika Sabora.

-  A uvjeren sam da ćemo i sada imati tu većinu, ali sve će biti jasno nakon drugog kruga izbora, kaže Jandroković.

Predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić tvrdi kako ne vjeruje u tu većinu, posebice kad se prisjeti da je premijer Andrej Plenković na dan kad je smijenio Mostove ministre tvrdi kako ima većinu, da bi već nekoliko sati kasnije ipak rekao kako je tek treba sastaviti. Zamjerio je što se Mostov prijedlog izmjena Ovršnog zakona, na kojem su, tvrdi, radili i HDZ-ovci, našao na samom dnu dnevnog reda.

 -  Bilo je na sjednici Predsjedništva nekoliko prijedloga vezano za neke točke dnevnog reda, sve ću razmotriti i donijeti odluku za koju smatram da je ispravna, neće biti manipulacija ni inženjeringa. Što je bitno za građane ćemo uvrstiti prije – zaključio je Gordan Jandroković. 

Komentara 50

Avatar grbadeva
grbadeva
13:48 31.05.2017.

Zanima me u kojoj je fazi Petrovljeva tužba protiv Todorića? I što je sa tvrdnjom gosi Šimića da je šutiranje ministara iz vlade protivno ustavu? Zašto se ne bori za svoje tvrdnje, ili je to bila tvrdnja radi tvrdnje, kao što most jedino i radi.

AL
Albert0007
13:48 31.05.2017.

Simicu na Pagu traze cobane, povedi Grmoju i Petrova sa sobom. Kazu da ce placa super, cak je i smjestaj placen.😀😀

Avatar juricamesko
juricamesko
13:55 31.05.2017.

Simicu niste vjerovali u vecinu kod smjene ministra Marica i kod izbora Jandrokovica pa ste izgubili.do sada je 2:0 za Plenkovica a vjerovatno ce iduci tjedan biti 3:0.dvadesetak zastupnika a medu njima i dobar dio iz Mosta zna da novimvim izborima gubi nekoliko stotina tisuca kuna i fotelju pa im nece biti tesko zbog "stabilnosti drzave" dati glas Plenkovicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije