Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavila švedska vojska

Ruski vojni zrakoplov nakratko narušio švedski zračni prostor, ovo nije prvi takav incident

FILE PHOTO: Sweden's Air Force "Grippen" fighters are seen as they escort a Lithuania's Air Force C-27J plane during NATO joint military exercise in Siauliai
INTS KALNINS/REUTERS
30.04.2022.
u 22:55

Švedski borbeni zrakoplovi su pratili incident i fotografirali ruski avion

Ruski vojni zrakoplov je nakratko narušio švedski zračni prostor, objavila je u subotu švedska vojska.

Zrakoplov AN-30 je prethodne večeri isprva bio istočno od danskog otoka Bornholm u Baltičkom moru, a zatim letio prema švedskom teritoriju.

Nakratko je narušio švedski zračni prostor južno od pokrajine Blekinge u jugoistočnoj Švedskoj, a zatim je napustio područje.

Švedski borbeni zrakoplovi su pratili incident i fotografirali ruski avion. Četiri ruska borbena zrakoplova su već nakratko narušila švedski zračni prostor početkom ožujka.

Švedska i susjedna Finska intenzivno razgovaraju o mogućnosti pridruživanja NATO-u otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu krajem veljače, zbog čega ih je Rusija nekoliko puta upozorila.

VIDEO Što se događa? Najmanje pet ruskih poduzetnika oduzelo si život, postoje sumnje: 'Mislim da je nešto znao'

Komentara 3

Avatar Viktor999
Viktor999
14:54 01.05.2022.

Treba to srušiti, kao što je Turska svojedobno napravila a ne trpiti stalne provokacije od strane režima koji misli da mu nitko ne može stati na kraj

ZA
zaboravi
14:13 01.05.2022.

Srbija zrakoplovima prevozi ruske spijune u Srbiju i daje im svoje pasose za lakse putovanje u EU.

AU
austrougarskigeneral
10:47 01.05.2022.

opet provociraju svedsku, ne zele da prekinu rat s ukrajinom,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije