Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆE PROTUMJERE

Ruski portal: Zabrana ulaska Krstičeviću tek početak "diplomatskog rata"?

Damir Krstičević
Matija Habljak/PIXSELL
26.04.2018.
u 15:30

Ako Hrvatska povuče svog veleposlanika iz Beograda Srbija će odmah reagirati i povući na konzultacije svoju veleposlanicu Miru Nikolić iz Zagreba, objavio je Sputnjik, pozivajući se na neimenovane izvore u državnom vrhu.

Ruski portal Sputnjik na srpskom jeziku najavio je u četvrtak "diplomatski rat" Beograda i Zagreba ako Hrvatska povuče svog veleposlanika iz Beograda, navodeći kako će "Srbija odmah reagirati" istom mjerom.

Ako Hrvatska povuče svog veleposlanika iz Beograda Srbija će odmah reagirati i povući na konzultacije svoju veleposlanicu Miru Nikolić iz Zagreba, objavio je Sputnjik, pozivajući se na neimenovane izvore u državnom vrhu.

"Zbog odluke Vlade Srbije da proglasi kao nepoželjnu ličnost hrvatskog ministra obrane, kao protumjeru zabrani ulaska u Hrvatsku ministru obrane Aleksandru Vulinu, zahuktava se pravi diplomatski rat", navodi Sputnjik, podsjećajući na objave u hrvatskim medijima koji se pozivaju na izvore u državnom vrhu RH da će Zagreb kao sljedeću mjeru tražiti povlačenje svog veleposlanika Gordana Bakote.

Republika Srbija je proglasila podpredsjednika Vlade i hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića personom non grata, odnosno nepoželjnom osobom kojoj je do daljnjeg zabranjen ulazak na srpski teritorij. 

"Ni to ne može ostati bez odgovora, ako se najave iz Hrvatske ispostave kao točne. Uzvratit ćemo istom mjerom. Srbija samo recipročno odgovara na izrazito nediplomatske poteze Zagreba. Ponašamo se kao odgovorna država", rečeno je Sputnjiku u državnom vrhu Srbije.

Na čelu srbijanskog veleposlanstva u Hrvatskoj je Mira Nikolić, za koju Sputnik navodi kako je "karijerna diplomatkinja s višegodišnjim iskustvom", dok je Gordan Bakota Veleposlanstvo RH u Beogradu službeno preuzeo u listopadu 2017. predajući vjerodajnice srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

 

 

Komentara 68

Avatar Croat2018
Croat2018
16:02 26.04.2018.

Srbija je bila nedvojbeno AGRESOR na Hrvatsku prije 25-ak god. (1991-1995)! Srbija to negira i koristi PROTUPROPAGANDU - s provokacijama iz NDH-doba (1941-1945) i temama o Jasenovcu, Ustasama i sl. preusmjerava pozornost javnosti na doba prije 75-ak godina!!! TKO: Aleksandar VUCIC (Predsjednik RS), Ivica DACIC (prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova), Aleksandar VULIN (ministar odbrane) i Vojislav SESELJ (ratni zlocinac srp. radikalne stranke)

DU
Deleted user
19:43 26.04.2018.

Sve ide po planu.. zaoštravanje prekid diplomatskih aktivnosti i svako na svoju stranu. Hrvatski narod zadovoljan.🤗

RI
rightside
16:44 26.04.2018.

a posto bi uopce isao krsticevic u srbiju?? gledat stare ak 47 ili migove 29 koji ce se popravit tamo do 2030godine i bit ko novi?' sta to srbi mogu pokazat osim prvaka svijeta u laganju i muljanju..))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije